Syyttäjän näkemys Susi Life-eräpartion sakkoon – hirvenmetsästäjän liivin ”väärästä” väristä

Marraskuussa Susi Life -hankkeen eräpartio teki metsästyksen valvontaa Ilomantsin alueella. Valvonnassa eräpartio tarkisti myös metsästäjien käyttämien vaatteiden värityksiä.

Partio antoi yhdelle metsästäjistä 492 euron sakon, koska partion mukaan metsästäjä oli joko tahallaan tai huolimattomuuttaan käyttänyt muuta kuin oranssia tai oranssinpunaista vaatetta ollessaan hirvenpyynnissä.

Laissa ei ole määritelty tarkkaa väriä

Sakon kouraansa saanut Mikko Häikiö kiisti epäilyn ja katsoi liivin olleen säännösten mukainen. Häikiö valitti päätöksestä. Nyt syyttäjä on tehnyt asiassa syyttämättäjättämispäätöksen. Tuoreen syyttämättäjättämispäätöksen ansiosta metsästäjä välttyy sekä käräjiltä että sakon maksamiselta.

”Onneksi ollaan Suomessa, niin oikeus tapahtuu. Muu ratkaisu olisi heikentänyt järjestelmän uskottavuutta”, Häikiö toteaa helpottuneena.

Syyttäjä totesi päätöksessään liivin olleen valokuvan perusteella punainen, mutta katsoi metsästysrikkomusta voitavan kokonaisuutena arvostellen pitää vähäisenä.

Rikkomuksesta ei myöskään aiheutunut konkreettista vaaraa, sillä Häikiöllä oli ollut punaisen liivin lisäksi päällään oranssi pipo.

Metsästysasetuksen 22 pykälän mukaan kuusipeuran, saksanhirven, japaninpeuran, hirven, valkohäntäpeuran ja metsäpeuran metsästyksessä metsästykseen osallistuvien on käytettävä oranssinpunaista tai oranssia päähinettä tai päähineen suojusta ja ylävartalon peittävää vaatetta.

Oranssia tai oranssinpunaista väriä on oltava vähintään kaksi kolmasosaa vaatteen ja päähineen näkyvästä pinta-alasta.

Lähde: Muistatko jupakan, joka syntyi hirvenmetsästäjän liivin punaisesta väristä – tämä on syyttäjän näkemys – MT Metsä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Varusteet Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti