Suosituimmat keskisytytteiset kivääri patruunat

Amerikkalaisen Guns & Shooting verkkolehti on tilastoinut lukijoiden viime vuoden seuratuimmat keskisytytteiset kivääripatruuna artikkeleiden lukukerrat. Nämä patruunat ovat listattu alla olevaan listaan.

1.
.308 Winchester
.308 on Pohjois-Amerikan ja maailman yksi myydyimmistä patruunoista, joten lukijoiden kiinnostus ei tullut yllätyksenä. (Useimmissa maissa top 5 listalla).

Se on yksi suosituimmista yleispatruunoista lyhyen toimintamatkan kivääreissä.

2.
.270 Winchester
Tuhansia sivuen klikkauksia kerännyt artikkeli ”The Great .270 Winchester” osoittaa, että kiinnostus tähän klassinen yleispatruuna on edelleen todella suuri.
Se on top 3 useimmissa Pohjois-Amerikan myyntitilastoissa ja se on myös suosittu kaikkialla maailmassa.

.270 on pitkän kantaman metsästyspatruuna, jolla oli vankkumaton suosio yli 75 vuoden ajan. Sen suosio on perustunut tasapainoiseen suorituskykyyn yleis + pitkän kantaman metsästys patruunana kivääreissä.

3.
.30-06 Springfield
On myydyin metsästys patruuna Pohjois-Amerikassa, ja se on yksi parhaimmista patruunoista maailmanlaajuisesti. Monet asiantuntijat pitävät sitä ehkä yhtenä kaikkien aikojen parhaana yleismetsästyspatruunana maailmassa.

.30-06 on käytössä kaikissa maanosissa, joissa metsästään suurriistaa, joten se ei ole yllätys, että siitä on luettu niin paljon.

4.
.45-70 Government

V anha kunnon 0.45-70″ on erittäin hyvä vanha patruuna ja Pohjois-Amerikan suosituin iso poraus.

5.
.30-30 Winchester

.30-30 on yksi Pohjois-Amerikan myydyimmistä kiväärin patruunoista, # 1 – # 4, riippuen tilastosta. Kiinnostus patruunaan säilyy korkeana, luultavasti osittain sen villin lännen romanttiikan  kanssa. Osittain siksi, että se on yksi parhaista koskaan suunnitelluista 200 peura ja keskikokoiselle riistalle tehdyistä patruunoista.

6.
7mm Remington Magnum

7mm Rem. Mag. on suosituin vyöpatruuna Pohjois-Amerikassa, numero 7 useimmissa ammusten myyntitilastoissa. Se on hyvä all-around patruuna

7.
.223 Remington

Patruunan suosio perustuu siien, että Yhdysvallat ja Nato hyväksyvät sen vakiomuotoiseksi sotilaspatruunaksi. Mutta se on myös  tarkka, varmint patruuna. Patruunat ovat yleisiä ja edullisia.

.223 (5,56 mm NATO) on # 2 useimmissa myyntitilastoissa ja maailman myydyimmässä .22 keskisytyttein patruuna.

8.
.270 WSM

.270 WSM on suosittu lyhyissä magnum. Tämä ei ole yllätys, koska se  ei ole vain kopio toisesta patruuna.

9.
.300 Win. Mag.

Maailman suosituin .300 Magnum Winchester versio, joka on useimissa myyntitilastoissa 10 parhaan joukossa.

10.
.243 Winchester

.243 on yksi kevyimmistä rekyylistä, pitkän kantaman, keskisuuren riistan patruunoista maailmassa. Se on myös kykenevä varmint-patruuna. .243 on erittäin suosittu patruuna maailmanlaajuisesti, 6. useimmissa listoissa Pohjois-Amerikassa.

Note: All of these cartridges are covered in detail on the Rifle Cartridge Page.

Jätä kommentti