Metsäkauris

Metsäkauris on pienin hirvieläimemme. Aikuinen metsä-
kauris on lähinnä valkohäntäpeuran vasan kokoinen.

Vä­ritys kesällä punertavanruskea, talvella kellertävän harmaa. Valkea peräpeili ulottuu reisien takasivuille. Vasa nuorena selästä täplikäs.

Manner-Suomen kanta noin 20 000 yksilöä (2005) sekä Ahvenanmaalla noin 10 000 yksilöä. Tiheimmät kannat ovat Etelä- ja Lounais-Suomessa.

Elää pensaikkoisissa metsiköissä aukeiden maiden tuntumassa ja etenkin talvella joki- ja purolaaksoissa. Nähdään ravinnon haussa usein myös peltoaukeilla ja niityillä.

Alunperin lehtimetsien laji, joka on sopeutunut myös pohjoisempiin metsätyyppeihin.

Kiima heinä-elokuun vaihteessa.

Metsäkauriin ruokinta ja riistanhoito

>Metsäkauris

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s