Kala reseptejä

Tiristettyä madetta ja mangosalaattia

1 mango
puolikas kurkku
pala retikkaa
1 punasipuli
rapeaa salaattia, esimerkiksi sydänsalaatti tai romainesalaatti
1 rkl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
1 limetin mehu
1 tl hienonnettua punaista chiliä
1 tl raastettua inkivääriä
500 g madefileetä
suolaa, mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: kasviöljyä

* Kuori ja suikaloi mango, kurkku ja retikka. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Pese ja revi salaatti. Laita kaikki edellä mainitut ainekset kulhoon.

* Sekoita toisessa kulhossa soija, seesamiöljy ja limettimehu keskenään. Lisää mukaan chili ja inkivääri.

* Poista mateesta keskiruoto ja suikaloi kala. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla. Pyörittele kalat vehnäjauhoissa.

* Lämmitä pannulla öljy kuumaksi. Öljyä saa olla pannun pohjalla noin kaksi senttiä. Paista kalat nopeasti kahdessa erässä. Nosta palat paistamisen jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.

* Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Nostele kalapalat salaatin päälle. Koristele halutessasi paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Vinkki: Varo paiston aikana roiskuvaa rasvaa. Ota aina paistoastian kansi lähelle mahdollisen rasvapalon varalta.

http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1390984787965?ref=hs-art-artikkeli

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s