Tiristettyä madetta ja mangosalaattia
1 mango
puolikas kurkku
pala retikkaa
1 punasipuli
rapeaa salaattia, esimerkiksi sydänsalaatti tai romainesalaatti
1 rkl soijaa
2 rkl seesamiöljyä
1 limetin mehu
1 tl hienonnettua punaista chiliä
1 tl raastettua inkivääriä
500 g madefileetä
suolaa, mustapippuria
1 dl vehnäjauhoja
Paistamiseen: kasviöljyä
* Kuori ja suikaloi mango, kurkku ja retikka. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Pese ja revi salaatti. Laita kaikki edellä mainitut ainekset kulhoon.
* Sekoita toisessa kulhossa soija, seesamiöljy ja limettimehu keskenään. Lisää mukaan chili ja inkivääri.
* Poista mateesta keskiruoto ja suikaloi kala. Mausta palat kevyesti suolalla ja pippurilla. Pyörittele kalat vehnäjauhoissa.
* Lämmitä pannulla öljy kuumaksi. Öljyä saa olla pannun pohjalla noin kaksi senttiä. Paista kalat nopeasti kahdessa erässä. Nosta palat paistamisen jälkeen talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyy pois.
* Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Nostele kalapalat salaatin päälle. Koristele halutessasi paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Vinkki: Varo paiston aikana roiskuvaa rasvaa. Ota aina paistoastian kansi lähelle mahdollisen rasvapalon varalta.
http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/a1390984787965?ref=hs-art-artikkeli