Luolapyynti

Luolakoirametsästys

Koiralla metsästettäessä supikoiran jäljet johtavat usein luolaan, jonne luolakoira menee. Luolakoirametsästyksessä passimiehet valitsevat passipaikkansa luolan aukkojen lähettyvillä.

Mikäli supikoira lähtee koiran hätistelemänä pois luolasta, pyrkii lähimpänä oleva passimies ampumaan sen haulikolla. Etäisyyttä ampumahetkellä voi olla 10-20 metriä. Passimiesten tulee liikkua aina mahdollisimman äänettömästi ja varovaisesti.

Supikoira viihtyy usein mäyrän tai ketun tekemissä luolissa. Nämä luolat voivat olla jopa 100 metriä pitkät ja niiden varrella on useita haarautuvia käytäviä, ulostuloaukkoja sekä kammioita.

Supi osaa myös itse kaivaa luolan, jolloin se on alle 3 metrin pituinen ja suora. Toisinaan supikoira täytyy kaivaa esiin. Luola tulee lopuksi entisöidä mahdollisimman huolella, jotta se pysyy hyvänä jahtipaikkana myös tulevien vuosikymmenten aikana.

Luolakoirametsästys on hyvä aloittaa supikoiraa metsästämällä. Luolakoiran lisäksi jahtiin lähtee keskimäärin neljä metsästäjää. Supikoira on huomattavasti helpompi vastus koiralle, kuin esimerkiksi kettu tai mäyrä.

Ongelmana on kuitenkin se, että supikoira viihtyy mäyrän kanssa samoissa paikoissa. Mikäli nuori mäyräkoira saakin vastaansa mäyrän, on tilanteesta usein leikki kaukana.

Luolakoiralta vaaditaan hyvää kuntoa ja koira saattaa raahata supikoiran itse ulos luolasta. Tämä on mahdollista myös siksi, että supikoiralla on taipumusta esittää kuollutta. Metsästäjän tuleekin olla tietoinen ja valppaana näissä tilanteissa. Supijahdissa koiran itseluottamus pääsee nopeasti kasvamaan, sillä koira on supikoiraa vahvempi.

Luolametsästys vaatii aina maanomistajan luvan. Pitää pyytää maanomistajan lupa kaivamiseen maastossa ja rakennusten alla. Peitä ja ennallista kaivannot asianmukaisesti.

Supikoiran metsästystä

 

Lisää aiheesta:

Mäyrä
Supikoira

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s