Riistakamerat

Riistakamera on tarkoitettu pääasiassa riistan tarkkailuun, esimerkiksi ruokintapaikalla. Turvallisinta on aina tuhota sellaiset kuvat, joihin syystä tai toisesta tallentuu ulkopuolisten henkilöiden kuvia. Vaikkei hevin uskoisi, niin riistakameroihin tallentuu ajoittain monen moista menoa.

Riistakamera kannattaa asentaa riittävän tukevalle alustalle, esimerkiksi isoon puuhun, ettei alustan heiluminen huononna kuvan laatua. Jos mahdollista, kamera suunnataan kohti pohjoista ja näin vähennetään auringonvalon suorat häiriöt ja virhekuvat. Riistakamera kannattaa sijoittaa mahdollisimman lähelle oletettuja kuvauskohteita ja kaikki väliin jäävät oksat ja heinät poistetaan.

Hyvä sijoituskorkeus kameralle on 1,5-2m, jotta kameran operointi sujuu helposti ja kuvien perspektiivi on luonteva. Kuvauskulmaa voi korkeussuunnassa helposti säädellä laittamalla kameran yläreunan ja kiinnitysalustan väliin esimerkiksi puupalikan ennen kiinnityksen kiristämistä. Hyvä kuvausetäisyys riistakameralla on yleensä 10-15 metriä.

Riistakamera oiva apuväline selvittäessä, millaista riistaa omalla alueella mahdollisesti liikkuu. Näin voidaan harrastaa jopa valikoivaa metsästystä.

Esimerkistä käy hirvijahti. Kamera todistaa, että nuolukivillä on vieraillut koko kesän vasa emän kanssa sekä nelipiikkinen uros. Jahtiporukka voi nyt laatia taktiikan omien kaatomääräystensä mukaan.

Riistakamera on automaattisesti kuvia ja/tai videoita kuvaava kamera, jossa on kameran lisäksi suojakotelo, infrapunasalama, liiketunnistin, muistikortti sekä paristo- ja/tai akkukotelo.

Kameran liiketunnistimen herkkyyttä, kuvausviivettä ja aikaa voi säätää.

Osa riistakameroista on varustettu lähettämään kuvia langattomilla verkkoyhteyksillä.

GSM-riistakamera ja valvontakamera

www.terveisetravintoketjunhuipulta.com Blogin pitäjän oma riistakamera testit ja kommentit.

Riistakamera vertailuja

Tietoa riistakameroista ja linkkejä eri tietolähteisiin.

Riistakameran multimedia asetukset. TM 19/2013

Lisää aiheesta:

Riistakameran käytöstä
Riista- ja valvontakameran viestinlähetys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s