Kevään majavajahti yrittää ehkäistä vesivahinkoja metsässä

Majavan metsästysaika jatkuu huhtikuun loppuun. Etelä-Savon riistapäällikkö Petri Vartiainen kertoo pyynnin olevan aktiivisempaa keväällä.

Majava liikkuu hämärissä, ja metsästyksen alkaessa elokuussa 20. päivä illat pimenevät äkkiä. Keväällä purojen varsille on mukava mennä muuttolintuja ja muuta kevättä seurailemaan vaikkei saalista saisikaan. Pyynti jatkuu huhtikuun loppuun.

Kevään jahdilla pyritään ehkäisemään vahinkoja metsille ja pelloille. Vartiaisen mukaan metsästys kohdistetaan herkille alueille.

Tuho voi olla merkittävä. Jos vesi nousee tukkikuusikkoon, puut kuolevat eikä niistä ole edes kuitupuuksi.

Vartiaisen mukaan majavia on maakunnan joka pitäjässä yleisesti, mutta tarkka kanta-arvio on tiukassa. Tuhansia se ilman muuta on.

Saalismäärää on yhtä vaikea sanoa.

Pyyntilupia ei tarvita eikä saaliista tarvitse ilmoittaa. Suurimmillaan saalisarvio on ollut 2 400 ja pienimmillään 500. Tyypillisin lukema on tuhannen verran.

Suomessa on kaksi majavalajia. Omat majavat metsästettiin 1800-luvulla sukupuuttoon, ja kantaa palautettiin 1930-luvun istutuksilla.

Länsi-Suomessa on Norjasta tuotua euroopanmajavaa ja Itä- ja Keski-Suomessa kanadanmajavaa. Lisäksi Länsi-Lappiin on tullut euroopanmajavia Ruotsista.

Lähde: Kevään majavajahti yrittää ehkäistä vesivahinkoja metsässä | Länsi-Savo

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Jätä kommentti