Riista- ja valvontakameran viestinlähetys tapa

MMS – Multiamediaviesti vaiko GPRS:n kautta sähköpostiin ?

Lunarex pakerin sisältöYleisesti lähettävät riista- ja valvontakamerat pystyvät lähettämään kuvaa ja videota multimediaviestinä (MMS) tai GPRS -yhteyden kautta sähköpostiin.

Erona MMS: viestissä ja GPRS-sähköpostissa on, että MMS viesti lähetetään viestinä suoraan vastaanottajan puhelimeen, kun taas GPRS-sähköposti lähetetään vastaanottajan sähköpostiosoitteeseen.

Multimediaviesti on taas käytännössä huomattavasti kalliimpi vaihtoehto kuin sähköposti GPRS:n kautta. Multimediaviesti maksaa yleisesti n. 1/3 euron luokkaa kappaleelta, kun taas sähköpostiin lähetys GPRS:n kautta saa lähetettyä rajattoman määrän kuvaa ja videota kuukausimaksun hinnalla, joka on keskimääräisesti n. 5 euroa/kk.

Jos riista-ja valvontakameraa käytetään valvontaan tiloihin, joissa ei pitäisi valvonta-aikana olla liikettä, on ainut järkevä tapa tehdä se MMS-lähetyksellä. Tällöin kamera toimii samalla rikosilmoitinlaitteena, ilmoittaen mahdollisesta luvattomasta liikkumisesta valvotulla alueella.

Tästä hyvä esimerkki on kesämökki. Kamera jätetään valvomaan mökin sisälle ja jos mökin sisällä tapahtuu liikettä, lähettää kamera kuvan tapahtumasta välittömästi MMS-viestillä. Kuva saapuu viestinä vastaanottajan puhelimeen, jolloin puhelin antaa myös viestiäänen. Kuvan perusteella voi parhaimmillaan hälyttää poliisit paikalle kutsumattomien vieraiden vuoksi.

GPRS-yhteydellä kamera lähettää kuvan sähköpostiin. Kaikilla ei ole käytössä älypuhelinta tai sellaista puhelinta jossa on sähköpostituki. Sähköpostin tuleminen kestää yleisesti hyvin paljon pidempään kuin MMS-viestin. Lisäksi harva laittaa puhelimeen saapuvalle sähköpostilla saapumisilmoitusääntä, joten kameran sähköpostilähetys voi jäädä huomaamatta joksikin aikaa.

Kuvien lähettäminen sähköpostiin ja muut asetukset

Kuvien lähettämiseksi sähköpostiin kamera kytketään tietokoneeseen ja kameran muistikortilla oleva tiedosto asennetaan tietokoneen kautta kameraan. Tästäkin löytyy helpot ohjeet ohjekirjasta.

Sähköpostiasetuksia varten kameran muistikortille asennetaan kameran tiedostokansio ja se puretaan kameran muistikortille. Tämän jälkeen tietokoneella voidaan muuttaa kameran asetuksia graafisen käyttöliittymän kautta.

Tietokoneella pystytään tekemään samat muutokset mitä suoraan kamerasta. Tämän lisäksi kameraan pystyy asettamaan GPRS- ja muita asetuksia, joita kameran omista valikoista ei pysty tekemään suoraan. Enemmässä käytössä tietokoneen kautta tehtävät muutokset ovat ehdottomat, eikä pelkän kameran kautta asettaminen ole niin mielekästä.

Kameran asetuksiin saat määriteltyä esimerkiksi lähetetään kuvat heti vai useampi kuva kerrallaan. Asetuksiin pystyt määrittelemään useampia vastaanottajia kuville. Valinnan mahdollisuuksia kamerasta löytyy samaten kuin muista vastaavista riista- ja valvontakameroista.

Lisää aiheesta:

Riistakamerat
Riistakameran käytöstä

Riista- ja valvontakameran viestinlähetys

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s