Ruokajuoman valintaan kannattaa panostaa

Ruoan ja viinin taso kulkee käsi kädessä joten valittaessa ruoan ja juoman tasojen pitäisi olla lähellä toisiaan. Jos ruoka valmistetaan huolella arvokkaista raaka-aineista, kannattaa myös juomavalintaan panostaa. Lounaan juomat ovat usein päivällisjuomia vaatimattomammat.

Ruoka- ja juomayhdistelmissä ei juurikaan ole onnistuneita vastakohta pareja. Tosin esim. rasvaista ruokaa tasapainoittamaan sopii hapokas viini ja voimakkaasti ja eksoottisesti maustettu ruoka voi maistua miellyttävältä hyvin kevyen valkoviinin seurassa.

Yleensä voimakkaan makuinen ruoka vaatii seurakseen myös voimakkaanmakuisen viinin. Jos makeahko maku ruoassa on merkittävä, sopii ruoan kanssa usein hyvin puolikuiva viini, kuivan sijasta.

Snapsi turruttaa makuhermoja, joten sen kanssa tai sen jälkeen tarjotun viinin maku ei pääse täysiin oikeuksiinsa. Snapsiaterialle ei siis kannata valita ainakaan huippuviinejä. Olut ja viini eivät vanhan ohjeen mukaan sovi erityisen hyvin samalle aterialle.

Meillä pohjoismaissa on kuitenkin paljon ruokia, joiden kanssa mielellään tarjoamme olutta. Jos alkuruoan juomana on olut ja pääruoan kanssa halutaan nauttia viiniä, kannattaa valita ruoka, jonka makuun sopii tarpeeksi aromikas tai voimakas viini.

Olut on ruualle kuitenkin viiniä helpompi ja mukavampi kumppani, sillä jäykkää jakoa tyyliin punaviini/liha ja valkoviini/kala ei ole.

Olut antaa enemmän liikkumavaraa puoleen ja toiseen. Viineissä yhdistelmät ovat yleensä hyvinkin tiukkoja ja särmiä. Oluissa ainut sääntö on, että maku ei saa riidellä ruuan maun kanssa.

Riistakauden viinit

Riistaa ja hyvää viiniä

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s