Ökat antal kvinnliga jägare | Svensk Jakt

Det finns 18481 kvinnliga jägare i landet enligt Jaktkortsregistret. Det är en ökning med 255 jämfört med föregående år.

Ebba Henning Planck är ny som ansvarig för det kvinnliga nätverket  JAQT inom Svenska Jägareförbundet i Stockholm och en av de 1539 kvinnliga jägarna i länet.

Hon tror att anledningen till ökningen är ett ökat intresse för naturupplevelser och för att skaffa sitt eget viltkött skriver Svenska Jägareförbundet i ett pressmeddelande.

Viltkött lockar många

Många känner nog som jag, att man behöver komma ut i naturen mer. För mig är det bästa med jakten att få se när naturen vaknar, det är så obeskrivligt, säger Ebba.

Och att själv skaffa och tillaga klimatsmart viltkött lockar nog många att börja jaga, tror Ebba.

Sifo bekräftar Ebbas teori i en ny undersökning där 23 procent i Stockholms län uppger att de önskar äta mer vilt de nästkommande fem åren och 15 procent uppger att de på sikt överväger att börja jaga för matens skull.

Bland Svenska Jägareförbundets medlemmar har de kvinnliga jägarna ökat med tre procent i landet, det innebär cirka 400 nya kvinnliga medlemmar. Av de som tar jägarexamen är var femte en kvinna.

Ingen skillnad

Flera av tjejerna i nätverket är ensamma kvinnor i sina jaktlag.

Fast jag själv ser ingen skillnad i att jaga med män eller kvinnor egentligen. Vi liksom männen gillar spänningen och kamratskapet i jaktlaget och vi delar på arbetet med de viltvårdande insatserna, säger Ebba Henning Planck.

Lähde: Ökat antal kvinnliga jägare – Svensk Jakt

Mainokset
Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.