SRVA-boikotti leviää: Kuhmo ja Ilomantsi ottivat lopputilin – lisää irtisanomisia tulossa

Lieksan riistanhoitoyhdistys ei enää ole maan ainoa suurriistan virka-avun irtisanonut riistanhoitoyhdistys.Ilomantsin riistanhoitoyhdistys on tehnyt vastaavan päätöksen, ja Ilomantsin alueella loukkaantuneiden riistaeläinten jäljitys ja suurpetojen ajaminen pihoista loppuu juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Syyt ovat pitkälti samat kuin Lieksassa, toteaa Ilomantsin riistanhoitoyhdistyksen puheenjohtaja Mauri Karhapää.

Suurpetoja on Ilomantsissa ollut niin paljon, että Ilomantsin riistanhoitoyhdistys ei ole viime vuonna puoltanut ainuttakaan hirven pyyntilupaa alueelleen. Samanlainen päätös tehtäneen tulevaksi syksyksi.

Kuhmon riistanhoitoyhdistyksen hallitus sai puolestaan 21. helmikuuta vuosikokoukselta tiukan linjauksen SRVA-asiaan. Riistanhoitoyhdistyksen hallitus piti sen jälkeen kokouksen ja teki vuosikokouksen toivoman päätöksen.

SRVA-sopimus on nyt sanottu irti, toiminnanohjaaja Olavi Pääkkönen kertoo.

Pääkkösen mukaan syyt ovat samat kuin Lieksassa: suurpetojen suuri määrä ei enää takaa koirien turvallisuutta SRVA-tehtävissäkään.

Karjalaisen saamien tietojen mukaan riistanhoitoyhdistysten pöytälaatikoissa on lisää SRVA-irtisanomisia. Ne astuvat voimaan sitä mukaa kun riistanhoitoyhdistykset ehtivät kevätkokouksiaan pitää.

Lähde: SRVA-boikotti leviää: Kuhmo ja Ilomantsi ottivat lopputilin

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.