Moitteita aselakiesitykselle: Suomalaisten toimesta ujutettu tiukempaa sääntelyä, kuin mitä EU-direktiivi edellyttäisi

”Valtion ydintehtävän, eli sotilaallisen koskemattomuuden eteen ei olla valmiita haastamaan EU:ta, mutta alkoholin myynnin ja autoverotuksen suhteen viranomaiset ovat taipumattomia ja uskaltavat haastaa kenet tahansa.”

Näin toteaa Juha Särestöniemi, joka moittii Suomen Sotilas -lehdessä lujin sanakääntein sisäministeri Kai Mykkäsen (kok.) johdolla valmisteltua uutta aselakia.

Sisäministeriö julkaisi vastikään esityksen uudeksi ampuma-aselaiksi. Siinä on kyse on EU:n ampuma-asedirektiivin kansallisesta täytäntöönpanosta.

Särestöniemi moittii lakiesitystä ”rökäletappioksi”, joka tekee helposti lainkuuliaisesta kansalaisesta tietämättään rikollisen, asettaa perustuslain takaamat kansalaisten yhdenvertaisuuden ja omaisuuden suojan kyseenalaiseksi eikä taatusti paranna aseturvallisuutta.

Särestöniemi muistuttaa lakia valmistelleen työryhmän useaan otteeseen korostaneen, että ”muutoksilla ei olisi vaikutuksia ampumaharrastuksen eri ammunnan lajeihin enempää kuin on tarpeellista asedirektiivin täytäntöönpanemiseksi”.

Hän kuitenkin katsoo, että esitykseen on suomalaisten toimesta ujutettu tiukempaa sääntelyä, kuin mitä EU-direktiiviä edellyttäisi.

Erityisesti Särestöniemi paheksuu omaisuudensuojaan puuttumista.

Lähde: Moitteita aselakiesitykselle: ”Kävellään härskisti yli perustuslaillisen omaisuudensuojan” – Suomen Uutiset

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.