MTK:n johtokunta ärähti: Valko­poski­hanhet poistettava pelloilta välittömästi, vahingot ovat kasvaneet vuosi vuodelta – ”Tilanne on monin paikoin toivoton”

Valkoposkihanhet on poistettava pelloilta välittömästi niiden aiheuttamien maatalousvahinkojen takia, vaatii Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK:n johtokunta.

Vahingot ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja tänä vuonna useiden tilojen rehusato on jo menetetty. MTK:n mukaan hanhet laiduntavat säilörehunurmet ja syysviljat, minkä lisäksi ne kaivavat pellosta kevätkylvöjen viljat, herneet, härkäpavut ja sipulit.

Ensimmäinen poikkeuslupa on mahdollisesti tulossa syksylle, liitto kertoo.

MTK korostaa, että ympäristöministeriön olisi syytä uusia vahinkojen korvausperusteet mahdollisimman pian.

Hanhiongelma on ollut erityisen paha Pohjois-Karjalan alueella, jonka osuus viime vuoden 1,1 miljoonan euron yhteiskorvauksista oli 90 prosenttia.

MTK:n mukaan myös Euroopan unionin valkoposkihanhia koskevat säädökset kaipaavat jatkossa muutosta. Liitto katsoo, että lajirunsaus kestää metsästyspaineen ja laji voitaisiin lopulta siirtää metsästyslain mukaiseksi riistalajiksi.

Lähde: MTK:n johtokunta ärähti: Valko­poski­hanhet poistettava pelloilta välittömästi – ”Tilanne on monin paikoin toivoton” – Taloussanomat – Ilta-Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s