Laakajärven Riistamiehet vuoden metsästysseura Suomessa – susipolitiikka huolettaa Sotkamossa

Metsästäjäliitto on valinnut vuoden metsästysseuraksi Laakajärven Riistamiehet, liitto kertoo tiedotteessaan.

Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Jaakko Silpola mukana Laakajärven riistamiehissä on aktiivisia metsästäjiä ja seurassa metsästystä harjoitetaan hyvin monipuolisesti aina pienriistasta suurriistaan.

Jäsenet ovat ahkeria arkiluonnon hoitajia ja huolehtivat metsästysalueidensa riistanhoitotyöstä.

Uusimpana riistanhoitomuotona Riistamiehet on lähtenyt mukaan soidenennallistamistoimintaan, jossa pyritään parantamaan riekon ja teeren elinolosuhteita.

Hirvenmetsästyksen osalta seura on ollut luomassa kolmen muun metsästysseuran kanssa Sotkamon pitkäaikaisimman hirviyhteislupa-alueen, joka on voimassa edelleen, Sipola kiittelee.

Laakajärven Riistamiehet näki virallisesti päivänvalon jo viisikymmentä vuotta sitten eli vuonna 1968.

Seura on yksi Sotkamon suurimmista, niin jäsenmäärältään kuin maa-alueiltaan. Seuran maa-alueet sijaitsevat eteläisen Sotkamon saloseuduilla, Laakajärven kylässä.

Perustelujen mukaan seura on omalla toiminnallaan parantanut ihmisten mielikuvaa metsästyksestä ja metsästäjistä. Seura harjoittaa metsästysseuratoimintaa perinteitä kunnioittaen ja samalla uudistuen.

114 jäsentä käsittävässä seurassa onkin avoin ja rohkea jäsenpolitiikka, jolla tavoitellaan jäsenmäärän pitämistä vahvana siten, että tulevaisuuden haasteisiinkin voidaan vastata.

Jäsenpolitiikan avoimuudesta kertoo se, että nuoria alle 30-vuotiaita jäseniä on seuraan otettu viimeisen viiden vuoden aikana jo kymmenkunta.

Naisia on mukana seuran jäsenistössä puolenkymmentä.

Laakajärven Riistamiesten toiminta-alue on noin 10 000 hehtaaria.

Riistamiehet ovat tätä nykyä myös Kainuun kennelpiirin jäsenseura, jonka seurauksena on syksyisin ryhdytty järjestämään koirakokeita.

Koirametsästys on metsästysseurassa tärkeässä roolissa ja sen arvostus on pyrittävä ylläpitämään ja turvaamaan se tulevaisuudessakin, seuran puheenjohtaja Jukka Tuikka tähdentää.

Tällä hetkellä suurin huoli ja uhkakuva koiraharrastuksellemme on epäonnistunut susipolitiikka.

Tulevalle syksylle lisää haastetta tuo susien pantaseurannan päättyminen. Metsästysalueemme sijaitsevat keskeisimmillä susialueilla ja pantaseuranta on mahdollistanut edes jonkinlaisen riskin arvioinnin mihin koiransa irti laskee, Tuikka miettii.

Tuikan mielestä susikanta on yksinkertaisesti liian suuri

Asialla on iso merkitys paitsi metsästysseuroille myös rotujärjestöjen toimintaan. Käyttökokeiden järjestäminen ja suunnittelu on vaikeutunut.

Esimerkiksi Riistamiesten alueella olisi kohtuulliset koemaastot niin lintu- kuin hirvikokeeseenkin, mutta moni pelkää koiransa menettämistä. Pitkässä juoksussa tällä on kerrannaisvaikutukset koirien jalostustoimintaan ja koiraharrastajamääriin.

Vuoden metsästysseura palkittiin Metsästäjäliiton liittokokouksessa kunniakirjalla ja reliefillä.

Lähde: Laakajärven Riistamiehet vuoden metsästysseura Suomessa – susipolitiikka huolettaa Sotkamossa | Kainuun Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s