Haulikko vei naiset mukanaan: Saan ammunnasta isot kiksit

Lahden Ampumaseuran järjestämä haulikkokoulu on saanut kerrassaan mainion vastaanoton. Etenkin naisille ja nuorille tarkoitettu koulutus on tavoittanut uusia harrastajia.

Yksi heistä on Jenni Lähteenmäki, 32, joka kävi haulikkokoulun kaksi kesää sitten.

Nyt Lähteenmäki on jo Ampumaseuran jäsen ja seuraava askel on käydä tuomarikurssi. Sen jälkeen Lähteenmäki saa oikeuden osallistua kisoihin.

Laji vei heti mukanaan. Annoin sille pikkusormen ja se vei koko käden. Saan ammunnasta isot kiksit. Tämä on loistava tapa nollata kaikki asiat.

Kun ammuin ensimmäisen kerran haulikolla, niin sain sellaisen endorfiiniryöpyn, että huhhuh. Laji opettaa itsestä todella paljon, Lähteenmäki korostaa.

Sirpa Hahl, 56, on tämän kevään vuosikurssin kävijä. Paljon metsässä liikkuva Hahl on aiemmin käynyt metsästäjäntutkinnon.

Kurssilla tutustuttiin ammuntaan, ja silloin Hahlin mieleen juolahti, että miksei hänkin lähtisi kokeilemaan haulikkoammuntaa.

Viiden viikon kurssi oli upea kokemus. Ammuntaharrastus jatkuu takuuvarmasti. Laji näyttää helpolta, mutta sitä se ei todellakaan ole, Hahl naurahtaa.

Matalan kynnyksen laji

Hahl haluaa tulevaisuudessa metsästää tosissaan. Se oli yksi syy siihen, miksi hän päätti tulla ampumakouluun.

Kun lähtee metsälle, niin toivottavasti tämän kurssin jälkeen tulee osumia myös siellä. Joskin harjoittelua tarvitaan vielä lisää.

On ammunnassa paljon muitakin hienoja puolia. Onnistumisen riemu ja itsensä haastaminen vievät mukanaan. Silloin kaikki muut asiat unohtuvat, Hahl sanoo.

Myös Jenni Lähteenmäki korostaa ammunnan mielekkyyttä.

Tämä on matalan kynnyksen laji. Suosittelen kaikkia tulemaan paikalle ja kokeilemaan ammuntaa. Lajissa on parasta yhteisöllisyys. Meillä on hyvä porukka, joka vetää puoleensa.

Kahden lapsen äitinä täytyy tunnustaa, että kun pääsee radalle ampumaan, niin kaikki muu unohtuu. Tämä on oivaa vastapainoa muulle elämälle.

Kiitos kuuluu Lahden Ampumaseuralle ja kaikille kouluttajille. Olemme saaneet loistavaa ja kannustavaa opetusta. On ollut ilo olla mukana. Leikkisästi voi sanoa, että kun lähestyn jo kuuttakymmentä, niin siinä vaiheessa pitää opetella jotain uutta, jotta dementia pysyy loitolla, Hahl sanoo pilke silmäkulmassaan.

Lähde: Haulikko vei naiset mukanaan: Saan ammunnasta isot kiksit – ESS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s