Villisikojen metsästyksestä maksettava seuratoiminta-avustus nousi sataan euroon

Suomen Sikayrittäjät on päättänyt korottaa metsästysseuroille maksettavaa seuratoiminta-avustusta. Maaliskuun alusta lähtien avustus on 100 euroa.

Se maksetaan Ruokavirastossa tutkittujen metsästettyjen luonnonvaraisten villisikojen afrikkalaisen sikaruton (ASF) näytteiden perusteella.

Tähän mennessä toiminta-avustusta on saanut noin 300 seuraa.

Avustuksen saamiseksi seuran on ilmoitettava yhteys- ja tilitiedot Suomen Sikayrittäjille. Lisäksi Ruokavirasto maksaa palkkiota näytteiden lähettämisestä.

Luonnonvarakeskuksen tuoreimman arvion mukaan Suomen luonnonvarainen villisikakanta on pienentynyt.

Kannan kasvua pyritään rajoittamamaan etenkin ASF:n ehkäisemiseksi. ASF voi levitä villisikojen välityksellä. Tautia ei ole vielä koskaan todettu Suomessa.

Mikäli Suomessa todettaisiin ASF, siitä aiheutuisi erittäin suuria vahinkoja elintarviketuotannolle ja laajoja rajoituksia metsästykseen.

Suomen Sikayrittäjät ovat tyytyväisiä metsästysseurojen tekemään työhön ASF:n leviämisen ehkäisemiseksi, ja haluavat siksi kannustaa metsästäjiä korottamalla seuratoiminta-avustusta.

Lähde: Villisikojen metsästyksestä maksettava seuratoiminta-avustus nousi sataan euroon – Maatalous – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.