Nivalan vaellusreitit kartoitetaan keväällä – tiedot reiteistä ja nuotiopaikoista kootaan yhteen

Nuotiopaikkoja Nivalassa on paljon, mutta osa niistä on yksityisiä, eivätkä niiden ylläpitäjät halua tietojaan listattavan.

Yleisiä nuotiopaikkoja on ainakin Lehmilammen laavulla Korpirannalla, Järvikylän koulun lähellä Kivilammella, Pyssymäellä, Erkkisjärven rannalla, Pirttipuhdon lähellä Koistislammella ja Vähäjärvellä, Pihlajaperän ja Kurunpuhdon välimaastossa lähellä Kiponlehtoa.

Iso-Sydänmaan vaellusreitin perhereitillä on nuotiopaikka.

Pidemmältä reitin varrelta paikkoja löytyy Lintulan ja Teljonlammin seudulta. Hiitolaan on tuloillaan kota, jossa on nuotiopaikka.

Suurin osa nuotiopaikoista kysyy mukaan omia puita

Pyssymäellä puuta on tarjolla valmiiksi.

Kaikki vaellusreitit ja niiden varrella olevat nuotiopaikat on tarkoitus saada samalle karttapohjalle kevään aikana. Samalle pohjalle tulevat myös muut kaupungin liikuntapaikat.

Tiedot tulevat Nivalan Liikuntakeskuksen verkkosivuille, ja esimerkiksi Googlella ne löytää haulla Fluent Nivala.

Tällä haavaa siellä on tietoja lähinnä laduista, mutta myöhemmin sinne saadaan tiedot muistakin liikunta- ja ulkoilupaikoista.

Pietikäinen on siinä mielessä hyvä haastateltava vaellusreittien kunnossa pitämisestä, että hän puhuu mielellään perimmäisistä syistä, miksi niiden on hyvä olla kunnossa.

Mukava ihmetellä, mitenköhän tuo kivi on tuohon tullut, mistä tuo oksankäkkyrä on syntynyt. Luonnon kanssa ei tarvitse miettiä, mikä päre sillä on kainalossa, se on se aitous, mikä minua hirveästi viehättää, hän filosofoi.

Ja haastattelu etenee sivupoluille

Puhutaan kaikesta muusta kuin suoraan tästä asiasta: koronaviruksesta, sotatoimista, ääriliikkeistä, Afrikan suurriistan metsästyksestä…

Mutta myös Suomen suurpedoista:

Jonkinlainen virallinen hätistäminen voisi olla paikallaan, säikytellä. Pietikäinen ei ole lukuisilla patikka- eikä hiihtoreissuillaan koskaan nähnyt karhua eikä sutta. Tuoreita jälkiä ja jätöksiä toki.

Silti hän ymmärtää, että ne saattavat pelottaa esimerkiksi pienten lasten vanhempia.

Lähde: Nivalan vaellusreitit kartoitetaan keväällä – Tiedot reiteistä ja nuotiopaikoista tarkoitus koota yhteen paikkaan

Kategoria(t): Patikointi. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.