Hirvikoira | Venäläis-Eurooppalainen laika – Käyttää metsästäessään kaikkia aistejaan

Venäläis-Eurooppalainen laika

Venäläis-Eurooppalainen laika on pysäyttävä metsästyskoira, joka on joko täysin musta tai mustan ja valkoisen kirjava.

Mustissa yksilöissä on usein hieman harmaata tai ruskeaa. Pienikokoinen laika on luonteeltaan tarmokas ja rohkea.

Muistuttaa karjalankarhukoiraa.

Tämän laikan ihannesäkäkorkeus on 52-58 cm ja nartun 48-54 cm. Venäläis-Eurooppalainen laika on voimakasrakenteinen ja lähes neliömäinen.

Peitinkarva on suoraa ja karheaa, kun taas pohjavilla on pehmeää ja runsasta.

Venäläis-eurooppalainen laika on kaiken riistan koira.

Se on innostunut metsästäjä monenlaiselle pienelle ja suurelle riistalle. Koiralla voi metsästää suurimman osan vuodesta; kausi aloitetaan sorsastuksella, jatketaan kanalintujahdilla, jonka jälkeen on hirvenmetsästyksen vuoro ja lopuksi kausi huipentuu näädän pyyntiin.

Koira soveltuu myös erinomaisesti karhun ja villisian pyyntiin, rohkeutta koiralla riittää. Se on aggressiivinen petoeläimille ja koiran metsästysasenne on hyvin tarkka.

Käyttää metsästäessään kaikkia aistejaan tehokkaasti hyödyntäen. Sen vahvuuksia metsästyksessä ovat koko, ketteryys, jalkavuus ja ohjattavuus isännän toiveiden mukaan.

Se on erinomainen vahtikoira ilman vaarallista häijyyttä tuntemattomia ihmisiä kohtaan. Se antaa aina hälytysmerkin muista koirista tai eläimistä.

Koira ei sovi kaupunkiin, koska se tarvitsee vapautta ja vapaata vuorovaikutusta ympäristönsä kanssa ja paljon liikuntaa pysyäkseen terveenä sekä fyysisesti että henkisesti.

Hirvikoirat ja koulutus.

Tallenna

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.