Hirvikoira | Pohjanpystykorva – pienten ja rikkonaisten alueiden metsästykseen

Pohjanpystykorva

Pohjanpystykoira on yleiskoira, mutta sillä on luontainen taipumus hirvenhaukkuun. Rodusta löytyy myös karhua haukkuvia yksilöitä.

Pohjanpystykorva on pieni, hieman korkeuttaan pidempi, tasapainoinen ja jäntevä koira, jolla on hyvin kehittyneet lihakset.

Olemukseltaan se on valpas, peloton ja hyvin ketterä. Metsästyskoirana rodun tulee olla tarkkaavainen ja peloton. Se on innokas, eloisa, ystävällinen, avoin ja itsevarma.

Soveltuu erityisesti pienten ja rikkonaisten alueiden metsästykseen.

Ruotsissa hirviverisyyttä pyritään poistamaan, mutta Suomessa muutamissa sukulinjoissa sitä ominaisuutta halutaan korostaa.

Hirvenmetsästyksen lisäksi pohjanpystykoiran kanssa voi metsästää lähes kaikkea pienriistaa.
Sen säkäkorkeus on 43-47 cm ja nartulla 40-44 cm.

Pohjanpystykorva pitää metsästystilanteessa hyvin yhteyttä ohjaajaan.

Pohjanpystykorva on rauhallinen ja tottelevainen, sopeutuu hyvin myös taajama-alueille sekä perhekoiraksi. Näiden seikkojen vuoksi sen suosio onkin viime vuosina tasaisesti kasvanut, vaikkakin sen ensisijainen käyttötarkoitus onkin metsästys.

Pohjanpystykorvan jalostus ei ole ulkomuoto-ominaisuuksien osalta johtanut sellaisiin rakenteellisiin muutoksiin, jotka altistaisivat koirat terveydellisille ongelmille tai haittaisivat niiden rotumääritelmän mukaista käyttöä.

Monimuotoisuus on kuitenkin rodun voimavara.

Hirvikoirat ja koulutus.

Tallenna

Tallenna

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.