Pohjoismaiden metsästäjäjärjestö: ”Metsästysperinteen edistäminen tarkoittaa usein, että päätöksentekovalta pyritään palauttamaan kansalliselle ja alueelliselle tasolle”

Nordic Hunters` Alliancen hallitus kokoontui Reykjavíkissa maaliskuun alussa ja päätti tulevien vuosien tavoitteista.

NHA edustaa noin 600 000 metsästäjää ja ampujaa Ruotsissa, Norjassa, Suomessa, Tanskassa ja Islannissa.

Pohjoismaiset metsästysjärjestöt puolustavat ja edistävät pohjoismaista metsästysperinnettä yhtenä rintamana, linjaa Pohjoismaiden metsästäjäjärjestö (Nordic Hunters` Alliance, NHA)

”Usein edistäminen tarkoittaa, että EU:n ja kansainvälisten elinten päätöksentekovalta pyritään palauttamaan takaisin kansalliselle ja alueelliselle tasolle”, todetaan järjestön kannanotossa.

Yksi tärkeä tavoite liittyy ampuma-aseisiin ja -tarvikkeisiin

NHA:n mukaan metsästäjien saatavilla on oltava ilman tarpeettomia rajoituksia kohtuuhintaisia ampuma-aseita ja ampumatarvikkeita, jotka ovat turvallisia, tehokkaita ja ympäristön kannalta kestäviä.

Aseiden ja ampumatarvikkeiden rajat ylittäviin kuljetuksiin olisi sovellettava yksinkertaisia sääntöjä.

Järjestö vaatii, että suurpetokantojen hoitamisessa on paremmin huomioitava paikalliset metsästäjät, metsästys ja metsästyskoirakulttuuri.

Metsästyksen on oltava tulevaisuudessakin osa lintukantojen hoitoa Pohjoismaissa, ja lintukantoja on hoidettava niin, että tehdään lintujen lentoreittien mukaista yhteistyötä.

Yksi tavoitteista on yhteistyön vahvistaminen eri järjestöjen, viranomaisten ja muiden sidosryhmien kesken eläintautien vastustamiseksi ja torjumiseksi.

EU on kieltänyt hyljetuotteiden kaupan

NHA aikoo jatkaa työtä hyljetuotteiden kaupan uudelleen avaamiseksi tulevaisuudessa.

”Metsästykselle on varmistettava laaja yhteiskunnan hyväksyntä. Tämän varmistamiseksi pohjoismaisten metsästysjärjestöjen on hyödynnettävä täysimääräisesti toistensa asiantuntemusta ja kokemuksia”, NHA haluaa.

Jotta erikseen mainitut ja monet muut tavoitteet saavutetaan, NHA on palkannut Brysseliin kokopäiväiseksi työntekijäksi Johan Svalbyn, joka edustaa pohjoismaisten metsästäjien etuja EU:ssa ja kansainvälisissä elimissä.

Pohjoismaiden metsästäjäjärjestö on perustettu vuonna 1947.

Lähde: Pohjoismaiden metsästäjäjärjestö: ”Metsästysperinteen edistäminen tarkoittaa usein, että päätöksentekovalta pyritään palauttamaan kansalliselle ja alueelliselle tasolle” – Erä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.