Metsähallitus kunnostaa autiotupia Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa

Metsähallitus kunnostaa autiotupia Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa. Autiotuvat ovat retkeilijöiden suosimia lepopaikkoja.

Kunnostusten ajan tuvat ovat pois käytöstä, mutta niiden aukioloista kerrotaan luontoon.fi-verkkosivujen tupasivuilla sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuiston Facebook-sivuilla.

Hietalahden ja Aittalahden autiotuvat on jo kunnostettu, Montellin maja on työn alla. Seuraavaksi siirrytään Tappurin ja Keimiöjärven autiotuville.

Kunnostuksia toteutetaan eduskunnan autiotupien kunnostukseen myöntämällä määrärahalla.

Suurin työ jouduttiin tekemään Hietalahden autiotuvalla Pallasjärven rannalla.

Tuvan hirsikehikko oli vielä kunnossa, mutta lähes kaikki muu jouduttiin uusimaan. Pallasjärven rannalla sijaitsevassa Aittalahden autiotuvassa uusittiin pintoja ja korjattiin perustuksia. Molemmat tuvat saivat myös uudet kaminat.

Hetta-Pallas-reitin varren Montellin majalla uusitaan tällä viikolla lattiat, laverit, ovi ja portaat.

Kun työt Montellilla ovat valmiit, siirrytään korjaamaan Tappurin autiotuvan kuistia. Tänä kesänä viimeisenä vuorossa on Keimiöjärven päivätupa, jossa uusitaan niin ikään lattia, laverit, ovi ja portaat.

Autiotuvat ovat palvelleet tuhansia retkeilijöitä. Metsähallitus muistuttaa retkilijöitä huolehtimaan niiden siisteydestä ja siitä, että niihin ei pidä esimerkiksi jättää ylimääräisiä elintarvikkeita, sillä ne houkuttelevat myyriä.

Lisätietoa tupien säännöistä löytyy verkosta.

Lähde: Metsähallitus kunnostaa autiotupia Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa | Pohjois-Suomi | Kaleva.fi

Kategoria(t): Matkailu Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.