Riistanhoitoyhdistykset järjestivät viime vuonna yli 450 metsästäjätutkintokurssia ja noin 980 nuorisotapahtumaa ympäri maata

Yhdistyksille maksettavan avustuksen jakoperusteet uudistettiin. Aktiivisille yhdistyksille maksetaan enemmän.

Vuonna 2019 metsästäjätutkintoon valmistavia kursseja on järjestetty peräti 40 prosenttia enemmän kuin vuonna 2018. Yhteensä tutkintotilaisuuksia on ollut yli 450.

Myös kouluille, oppilaitoksille ja muille nuorisoryhmille on järjestetty tapahtumia yli neljännes enemmän, yhteensä noin 980 tapahtumaa.

Riistanhoitoyhdistysten vuosittainen valtionavustus nousee 10,5 prosentilla edellisvuodesta. Maa- ja metsätalousministeriö (MMM) osoitti Suomen riistakeskukselle lähes 2,6 miljoonan euron määrärahan vuodelle 2020.

Valtionavustuksesta jaetaan 35 prosenttia riistanhoitoyhdistysten jäsenmäärän mukaisessa suhteessa ja loppuosa toiminnan tuotoksia kuvaavien tunnuslukujen perusteella.

Jakoperusteet uudistettiin vuonna 2018.

Tavoitteena oli kohdentaa avustus toiminnan tuotosten perusteella niin, että se kannustaisi riistanhoitoyhdistyksiä lisäämään paikallistason toimintaa.

Lähde: Riistanhoitoyhdistykset järjestivät viime vuonna yli 450 metsästäjätutkintokurssia ja noin 980 nuorisotapahtumaa ympäri maata – Erä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.