Professori: Lopeta laihdutus niin laihdut – ”Elimistö selättää lopulta sinnikkäimmänkin laihduttajan”

Mustajoen mukaan ihmisen aivot ja ruoansulatuselimistö ovat jämähtäneet kivikaudelle. Ne eivät ole muutamassa tuhannessa vuodessa muuttuneet paljoakaan, mutta ruokaympäristömme on.

Sapuskaa on tarjolla kaikkialla ja koko ajan

Lihottavia ruokia syödään enemmän, ja elintarvikkeiden pakkaus- ja annoskoot ovat kasvaneet.

Sisätautien erikoislääkäri, professori Pertti Mustajoki perustelee uudessa kirjassaan vakuuttavasti, miksi syömisen rajoittaminen on niin surkeaa tapa laihtua pysyvästi.

Elimistö on viritetty toimimaan tavalla, joka lopulta selättää sinnikkäimmänkin laihduttajan. Tahdonvoima väsyy kuin lihas.

Aivot eivät yksinkertaisesti halua tuhlata arvokasta ajatteluaikaa syömisen valvontaan. Se hoituu automaattiohjauksella.

Luolamiehen kannatti esimerkiksi syödä ähkyyn asti silloin, kun ruokaa oli tavallista runsaammin. Ahmiminen auttoi yli huonojen aikojen.

Yhtä lailla fiksua oli syödä kaikkea, mitä vain tarjolle pantiin. Niin ihminen varmisti välttämättömien proteiinien, vitamiinien, hivenaineiden ja rasvahappojen saannin.

Samalla lailla me syömme yli tarpeen suurista annoksista, ja maistamme noutopöydästä jokaista lajia, vaikka nykyruoka sisältää rasvaa ja sokereita huomattavat määrät kivikauden ravintoon verrattuna.

Lähde: Professori: Lopeta laihdutus niin laihdut – ”Elimistö selättää lopulta sinnikkäimmänkin laihduttajan” – Tiede – Helsingin Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.