Länsi-Uudellamaalla seitsemän riistanhoitoyhdistystä yhdistyi.

Riistanhoitoyhdistysten toiminta on ajan saatossa muuttunut byrokraattiseksi. Yhä pienempi osa yhdistysten toiminnasta keskittyy itse metsästykseen.

Meidän ei pidä tarkastella vain tämän hetkistä tilannetta, vaan pitää yrittää arvioida, miltä riistanhoitoyhdistys näyttää esimerkiksi 10–20 vuoden päästä, kertoo von Frenckell.

Länsi-Uudenmaan riistanhoito-yhdistyksen muodostavat Hankoniemen, Tenholan, Pohjan, Karjaan, Tammisaaren, Inkoo-Snappertunan ja Siuntion yhdistykset. Päätös yhdistymisestä tehtiin kunkin yhdistyksen erillisessä ylimääräisessä kokouksessa marraskuussa 2019.

Uudella riistanhoitoyhdistyksellä on lähes 3 000 jäsentä ja se kattaa koko Uudenmaan läntisen rannikkoalueen Hankoniemen kärjestä Kirkkonummen läntiselle rajalle.

Aluetta yhdistäviä tekijöitä ovat muun muassa toiminnan kaksikielisyys ja rannikon läheisyys.

Yhdistykset teettivät selvityksen, jossa kartoitettiin yhdistymisen hyötyjä ja haittoja, selvitettiin yhdistymisen vaatimia toimenpiteitä ja laadittiin varjobudjetteja. Selvityksen tulokset esiteltiin kunkin yhdistyksen vuosikokouksessa viime keväänä.

Kun hirvilupa-alueet ja yhteisluvat pysyvät entisellään, ampumaradat ovat toiminnassa ja SRVA-tehtävät hoidetaan paikallisesti, niin 95 prosenttia metsästäjistä ei tule huomaamaan mitään eroa entiseen.

Meillä on tällä alueella oma metsästyskulttuurimme ja perinteemme.

Lähde: Länsi-Uudellamaalla uskotaan yhteistyöhön – Metsästäjälehti

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.