Äitiä ja vauvaa seuranneesta sudesta annettu lopettamismääräys raukesi – Pohjanmaan poliisi: ”Tarve mahdolliseen lopettamiseen arvioidaan kokonaan uudelleen”

Poliisin antama suden lopettamismääräys on rauennut Kauhajoella. Tammikuu on ollut Pohjanmaan maakunnissa melkein lumeton aivan näihin päiviin asti.

Lopettamismääräys koski sutta, joka seurasi ihmisiä näiden kotipihaan asti Kauhajoen Hangaskylän Haukanperällä. Tapaus sattui loppiaissunnuntaina.

”Tuolloin tehty lopettamismääräys raukesi viime maanantaina. Uutta arviota suden lopettamisesta ei ole tehty”, kertoo komisario Pauli Latvanen, joka toimii yleisjohtajana Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksessa.

”Sehän oli aivan poikkeuksellinen tilanne, että susi seurasi ihmisiä pihamaalle asti”, Latvanen sanoo.

”Poliisi arvioi tuolloin, että ihmisarkuutensa menettänyt susi on vaaraksi ihmisten hengelle ja terveydelle. Siksi lopettamismääräys annettiin.”

Nyt poliisi seuraa tilannetta.

”Tarve mahdolliseen lopettamiseen arvioidaan kokonaan uudelleen eläimen käyttäytymisen, pihakäyntien sekä muiden havaintojen perusteella – jos jotakin uutta ilmenee.”

Poliisi pyysi apua suden lopettamiseksi SRVA suurriistavirka-apua.

”Tämä on normaali käytäntö. Poliisilla ei itsellään ole mahdollisuuksia eikä resursseja lopettamismääräyksen täytäntöönpanoon.”

Mahdolliset susihavainnot poliisi pyytää ilmoittamaan paikallisille suurpetoyhdyshenkilöille, jotka tekevät kirjaukset Tassu-järjestelmään.

”Tassu-järjestelmän merkinnät ovat suuressa arvossa, kun poliisi arvioi, onko uuden lopettamismääräyksen antaminen aiheellista”, Latvanen sanoo.

Lähde: Äitiä ja vauvaa seuranneesta sudesta annettu lopettamismääräys raukesi – Pohjanmaan poliisi: ”Tarve mahdolliseen lopettamiseen arvioidaan kokonaan uudelleen” – Ympäristö – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.