Akun vaihtaminen huomattavasti aiempaa monimutkaisempi operaatio – lisääntynyt elektroniikka ei saa jäädä hetkeksikään ilman sähkövirtaa

Monissa nykyaikaisissa autoissa akun vaihtaminen edellyttää ajoneuvon tietokoneen päivittämistä ja uuden akun tietojen syöttämistä.

Autojen varaosien myyjä Kaha huomauttaa, että nykyaikaisiin autoihin ei välttämättä ole järkevää vaihtaa akkua itse.

Autojen lisääntynyt elektroniikka on nimittäin tehnyt akun vaihtamisesta huomattavasti aiempaa monimutkaisemman operaation, joka on useimmissa tapauksissa syytä jättää ammattilaiselle.

Jos auton akun haluaa kaikesta huolimatta vaihtaa itse, Kaha neuvoo pitämään huolen siitä, ettei auto jää hetkeksikään ilman sähkövirtaa vaihdon aikana.

”Virran katkeaminen voi nollata ajoneuvon tietokoneet ja ylläpitojärjestelmät, mikä voi aiheuttaa odottamattomia hankaluuksia ja kalliin korjaamolaskun”, Kaha korostaa tiedotteessaan.

Myös kaapeleiden kiinnittäminen tai irrottaminen autojen ollessa käynnissä on paha virhe, joka rikkoo herkästi auton sähköjärjestelmän.

Varaosamyyjä nostaa esiin myös sen, ettei nuupahtaneen akun elvyttämisessä kannata toimia vanhasta muistista ja tehdä asioita niin kuin aina ennenkin on tehty.

Monet lähtevät elvyttämään akkuja käynnistyskaapeleilla ja toiselta autolta otettavalla apuvirralla. Kaha muistuttaa, että nykyajan autoissa ja akuissa menetelmät voivat olla hyvinkin eriäviä.

”Auton ohjeissa saatetaan kokonaan kieltää apuvirran käyttö tai kaapeleiden kiinnityskohdat ja virranantamismenetelmät voivat olla erilaisia. Ohjeita kannattaa noudattaa pilkulleen, jotta kumpikaan autoista ei rikkoudu”, Kaha korostaa.

Väärin annettu apuvirta tai huolimaton laturin käyttö saattaa sekoittaa auton energiahallintajärjestelmän ja aiheuttaa erittäin kalliin korjaamolaskun.

Lähde: Suunnitteletko akun vaihtamista autoosi? Varaosamyyjä varoittaa virheestä, joka voi aiheuttaa kalliin korjaamolaskun – Koneet & autot – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Varusteet Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.