Poliisi ja Metsähallitus alkavat ehkäistä susien laitonta tappamista valvontapartiolla Itä-Suomessa – osana EU:n rahoittamaa SusiLIFE-hanketta

Partio valvoo, että susien karkotukset ja poikkeusluvalla tehtävät lopetukset sujuvat tarkoituksenmukaisesti.

Poliisin ja Metsähallituksen erätarkastajan muodostama valvontapartio alkaa joulukuun aikana ehkäistä susien laitonta tappamista Itä-Suomen alueella.

Itä-Suomen poliisilaitoksen ja Metsähallituksen Eräpalvelujen yhteinen partio keskittyy erityisesti susien laittoman tappamisen vähentämiseen ja auttaa paikallisia selvittämään susien aiheuttamia ongelmia.

Partio toimii pääasiallisesti Pohjois-Karjalan, Pohjois-Savon ja Etelä-Savon maakunnissa, mutta tarvittaessa myös muualla.

Partio puuttuu suden lisäksi muuhun riistaan, kuten hirveen, kohdistuviin luonnonvararikoksiin. Luonnonvararikoksiksi kutsutaan kalastukseen, metsästykseen tai metsien käyttöön liittyviä rikkomuksia.

Partion arkipäivään kuuluu luonnonvararikollisuuden valvonta, tutkinnan avustaminen ja toimenpiteiden suunnittelu tilanteessa, jossa susi aiheuttaa uhkaa ihmisille, koirille tai kotieläimille.

Partio valvoo, että esimerkiksi susien karkotukset ja poikkeusluvalla tehtävät lopetukset sujuvat tarkoituksenmukaisesti.

”Metsähallituksessa on erävalvonnasta vankkaa kokemusta ja verkostoja. Poliisin valtuuksien avulla partio voi toimia sekä yksityisillä että valtion omistamilla mailla”, Metsähallituksen ylitarkastaja Juha Ahonen sanoo tiedotteessa.

Susi aiheuttaa reviirien lähellä asuville ihmisille usein huolta, pelkoa ja joskus koira- ja kotieläinvahinkoja.

”Partio kohtaa paikallisia asukkaita ympäri vuoden ja tekee heidän kanssaan ruohonjuuritasolla yhteistyötä”, Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikomisario Harri-Pekka Pohjolainen kommentoi tiedotteessa.

Partio täydentää suurpetoasioita hoitavien ammattilaisten verkostoa. Verkostoon kuuluvat poliisin ja erätarkastajien lisäksi paikalliset suurpetoyhdyshenkilöt, riistanhoitoyhdistykset ja suurriistavirka-aputoimijat.

Partiotoiminta on osa kuusivuotista, EU:n rahoittamaa SusiLIFE-hanketta, jonka tavoitteena on edistää ihmisen ja suden rinnakkaiseloa.

Lähde: Poliisi ja Metsähallitus alkavat ehkäistä susien laitonta tappamista valvontapartiolla Itä-Suomessa – Erä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s