Hirvijahti onnistuu taajamien välilläkin — hirviä kaatuu lähes Kouvolan porteilla

Passimiehet hirvikivääreineen menevät jahtipäällikkö Rane Sahasen osoittamiin asemiin sähkölinjan laitamille. Pekka Niemisen harmaa norjanhirvikoira Miro odottaa jo malttamattomana pääsevänsä irti.

Ampumalinjat on valittava todella tarkasti. Aseen käytössä täytyy olla erittäin tarkka, Sahanen sanoo.

Vuonna 1971 perustettua Saarento-Jokelan riistamiehet ry:tä voi hyvällä syyllä nimittää urbaaniksi seuraksi. Sen noin 1 800 hehtaarin metsästysmaille osuu niin asutusta kuin lenkkipolkujakin.

Kuutostie, osa Karhulankylää, Lehtomäki, Kuusaanlampi, Harjunjoki ja Lappalanjärvi, Sahanen kertoo rajat, joiden sisällä seura toimii.

Seuran hirviporukka oli sunnuntaina jo toista viikonloppua jahdissa. Viikko takaperin sunnuntaina samaisella sähkölinjalla kaadettiin nuori hirvilehmä koiran avustuksella.

Sunnuntaina ensimmäinen hirvi kaatui nopeasti. Ei tarvittu kuin yksi motti, jahtipäällikkö kertoo. Motti tarkoittaa sitä, että ampujat menevät ampumapaikoille passiin ja koira tai ajomiehet ajavat hirven ampumalinjalle.

Metsästysalueen runsas tiestö ja Savon rata muodostavat oman riskinsä myös jahdissa käytettäville koirille.

Ne rajoittavat koiran käyttöä. Tänne ei moni koiraa laske, koska se voi jäädä helposti auton alle. Kapeilla ja pienillä alueilla käytämme myös ajomiehiä.

Lähde: Hirvijahti onnistuu taajamien välilläkin — hirviä kaatuu lähes Kouvolan porteilla | Kouvolan Sanomat

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.