Tautivaaran vuoksi Huittisten ja Köyliön villisiat halutaan hävittää sikapitäjästä

Huittisten ja Köyliön rajan maastossa on tehty satunnaisia havaintoja villisioista jo vuosien ajan, mutta riistakameran pari viikkoa sitten ikuistama kymmenen sian lauma hirvieläinten ruokintapaikalla yllätti metsästäjätkin.

Olemme tienneet, että villisikoja on liikkunut täällä, mutta ainakin itselleni tuli yllätyksenä, että niitä on näin massiivisesti, kertoo Metsästysseura Paukun puheenjohtaja Sauli Mäkinen.

Villisika liikkuu niin vikkelään, että tietoa ei ole siitä, onko tämä lauma asustellut näillä seuduilla pidempään vai ovatko tulleet kauempaa.

Kun kanta kasvaa, eläimet hakevat uusia alueita

Ainakin Mynämäellä ja Laitilassa villisikoja on paljon ja niitä on metsästetty.

Tämä on suurin määrä, mitä on kerralla nähty, sanoo Ala-Satakunnan riistanhoitoyhdistyksen toiminnanohjaaja Heikki Kulmala.

Hän uskoo, että alueella kulkee lisäksi yksittäisiäkin villisikoja.

Alueella, jolla villisioista on havaintoja, toimii 3–4 eri metsästysseuraa. Metsästäjät seurailevat kyllä tilannetta, mutta havainnointi on vaikeaa, koska villisiat voivat kulkea kymmeniäkin kilometrejä päivässä.

Metsästysseura Paukussa villisikatilanteen konkretisoitumiseen on varauduttu. Majalla on valmiina näytteenottopaketteja, joita kuuluu käyttää näytteiden lähettämiseen kuolleena löydetyistä tai metsästetyistä villisioista Elintarviketurvallisuusvirasto Eviralle.

Heikki Kulmala painottaa, että villisiat tulee hävittää sikaruttovaaran vuoksi.

Se on selkeä linja jokaisessa metsästysseurassa.

Olemme sikapitäjässä ja suojelemme omiamme. Jos tilanteeseen ei puututa, villisiat lisääntyvät voimakkaasti.

Lähde: Tautivaaran vuoksi villisiat halutaan hävittää sikapitäjästä | Lauttakylä

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.