Sudet raatelivat haapajärveläisen Eeron rakkaan koiran brutaalilla tavalla – ”Cindy makasi riekaleiksi revittynä ja raadeltuna maassa”

Eero Seppä menetti Cindy-koiransa lokakuun alkupuolella, kun sudet hyökkäsivät koiran kimppuun ja raatelivat sen pahasti Haapajärvellä.

Haapajärveläisen Sepän 10-vuotias Cindy joutui susien hyökkäyksen kohteeksi viime lokakuussa, kun Seppä oli koiransa kanssa jänismetsällä.

Seppä oli tehnyt varotoimia susien varalta, sillä hän tiedosti riskit.

Hän oli ampunut samana päivänä aikaisemmin ilmaan varoituslaukauksia ennen koiran irti päästämistä. Koiralla oli lisäksi paikantamiseen tarkoitettu tutkapanta.

Varotoimet eivät kuitenkaan auttaneet. Seppä ja kaksi muuta miestä olivat lähietäisyydellä, kun sudet hyökkäsivät Cindyn kimppuun.

Kun jänisajo meni naapurin seuran alueelle, minkä tiesin erittäin vaaralliseksi susien suhteen, ajoimme sinne välittömästi ajon perään ottamaan koiraa sieltä turvaan, Seppä kertoo MTV Uutisille.

Koira ei totellut kutsuhuutoja

Ajettava jänis oli loikannut tielle, mutta Seppä ja kaksi muuta miestä eivät enää kuulleet Cindyn ajohaukun ääntä. Seppä päätti ottaa koiran kiinni.

Miehet paikansivat koiran tutkasta. Koira ei enää totellut kutsuhuutoja.

Cindy makasi riekaleiksi revittynä ja raadeltuna maassa. Sen puoliksi syöty reisilihas vapisi vielä sentin liikettä pitkän aikaa, vaikka sen sydän ei enää värähtänytkään.

Miten koiria voisi suojella susilta?

Kaikki oli tapahtunut äkkiä eikä mitään ollut enää tehtävissä.

Seppää vaivaa eritysesti se, miten koiraa olisi voinut suojella susilta – olisiko tapahtumia edes voinut estää?

Sepän mukaan Cindy ei ollut susien ensimmäinen uhri paikkakunnalla: sudet ovat tappaneet aiemmin ainakin yhden hirvikoiran ja kaksi ajokoiraa.

Jäljelle jää vain katkeran makuinen kysymys. Mitähän muuta olisi vielä pitänyt tehdä?

Lähde: Video ei herkille! Sudet raatelivat haapajärveläisen Eeron rakkaan koiran brutaalilla tavalla – ”Cindy makasi riekaleiksi revittynä ja raadeltuna maassa” – MTVuutiset.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.