Rajuista tulvista kärsinyt Britannia etsii apua majavista – aikoo siirtää eläimiä luonnon­puistoihin

Britannia aikoo siirtää luonnonpuistoihinsa majavia yhtenä mahdollisena ratkaisuna tulvimiseen. Majavat aikoo tuoda brittiläinen ympäristönsuojelujärjestö National Trust.

Pohjois-Englannissa on kärsitty viime viikkoina runsaasta tulvimisesta, ja osassa alueita kyse on ollut kaikkien aikojen märimmästä syksystä, kertoo meteorologinen palvelu Met Office uutistoimisto AFP:n mukaan.

Majavat on tarkoitus tuoda Etelä-Englannissa sijaitseviin luonnonpuistoihin ensi vuoden alussa. Majavien lukumäärä ei ole vielä tiedossa, mutta ilmeisesti kokeilussa on kyse muutaman yksittäisen, korkeintaan kahdentoista majavan siirrosta.

Osa niistä on tarkoitus tuoda Holnicoteen lähelle maan lounaisosassa sijaitsevaa Exmoorin luonnonpuistoa ja osa etelärannikolla sijaitsevan luonnonpuiston luokse. Eläimet on tarkoitus tuoda aidatulle alueelle, ja asiantuntijoiden on tarkoitus valvoa niiden sopeutumista.

Suunnitelmalle on jo antanut hyväksyntänsä suojelun alaisia paikkoja valvova hallituksen alainen elin Natural England, kertoo brittiläinen sanomalehti The Telegraph.

Majavat metsästettiin Britanniasta sukupuuttoon muutamia satoja vuosia sitten muun muassa turkisten vuoksi.

Sen jälkeen lajia on kuitenkin tuotu Britanniaan joihinkin yksittäisiin paikkoihin elämään valvotuissa olosuhteissa.

Skotlannissa niitä elää villinä pieni populaatio, koska majavia tuotiin sinne Telegraphin mukaan ilman lupaa joitakin vuosia sitten.

Myös luonnonpuistoihin nyt tuotavat majavat on brittilehti The Guardianin mukaan tarkoitus siirtää Skotlannista.

Majavien tekemistä padoista on projektia Holnicotessa johtavan Ben Eardleyn mukaan apua, koska ne voivat auttaa muun muassa vähentämään eroosiota ja äkillisten tulvien riskiä.

Lähde: Rajuista tulvista kärsinyt Britannia etsii apua majavista – ympäristön­suojelujärjestö aikoo siirtää eläimiä luonnon­puistoihin – Ulkomaat | HS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.