Riista | Stressilihan muodostuminen

Joskus hirvieläimen liha paloittelun yhteydessä on normaalia tummemman väristä, sen pinta on limaisen liukasta ja liha tuoksuu saippualle.

Tällöin puhutaan stressilihasta. Tällaista lihaa ei kannata raakakypsentää, sillä se ei murene, vaan laatu heikkenee säilömisen aikana.

Pakastaminen ei mureuta stressilihaakaan.

Tällainen liha käytetään yleensä välittömästi paloittelun jälkeen jauhelihana tai pitkään haudutetuissa ruuissa. Stressaantuneesta sisäfileestä ei kannata valmistaa mediumina tarjottavaa pihviä.

Stressilihaa muodostuu eläimeen liian pitkäaikaisella susi/koira-ajolla.

Haavoittuneena ajaminen edistää myös stressilihan syntyä.

Alkusyksyllä hirvieläinten kiima-aikana hirvaat taistelevat reviirialueistaan. Tämä leikki on tosi kovaa. Siinä sammalet, pienet kannot ja puut saavat kyytiä.

Tällainen touhu aiheuttaa varsinkin isoille hirvaille stressiä.

Lähde: Materiaalina liha – Osa 6. Ekstra 1 – Oikeat metsästysmuodot – laadukas liha

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s