Riistalinnusta saa monta herkkua

Mutta vaikka hyödyntäisi koko linnunruhon, jäljelle jäävät silti siivet, jalat, nahkaa ja sulkia. Mitäs niillä voisi tehdä?

Riistaliemen keittäminen vaatii vähän vaivannäköä ja suunnitelmallisuutta.

Kun ensin paahtaa luita, lihan tähdepaloja ja sisäelimiä juuresten sekä mausteiden kanssa ja sitten vielä keittää ne paahtamisen jälkeen ja pakastaa liemen, on pohjatyö seuraavaa riista-­ateriaa varten tehty.

Mutta vaikka hyödyntäisi koko linnunruhon, jäljelle jäävät silti siivet, jalat, nahkaa ja sulkia. Mitäs niillä voisi tehdä?

On hyvä muistaa, että kauppaa pyyn, teeren tai metson osilla ei saa käydä, mutta lahjoittaa niitä voi.

Jos tarjoaisi nahkaa perhokalastajalle, siipiä kuivatukseen ja jonkun koiralle noutotreeneihin ja sulkia käsityöläiselle, tulisi saalislintu hyödynnettyä mahdollisimman tarkkaan.

Lähde: Riistalinnusta saa monta herkkua – Kolumnit – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.