Harvinainen filmi 1950-luvulta näyttää, miten majavia siirrettiin laskuvarjoilla

Yhdysvalloissa on löytynyt pitkään kadoksissa ollut filmi Idahon riista- ja kalastusviraston noin 1950-luvulla tekemistä majavien siirroista.

Mielenkiintoista filmissä on se, että häkkiloukuilla pyydystetyt majavat siirrettiin uusille elinalueille lentokoneella ja laskuvarjolla. Riista- ja kalastusviraston työntekijät hyödynsivät majavien siirroissa toisen maailmansodan ylijäämälaskuvarjoja.

Pyydystetyt majavat siirrettiin puulaatikoihin, jotka pudotettiin lentokoneista laskuvarjoilla erämaa-alueille lähelle jokia ja järviä.

Filmin tarkkaa kuvausaikaa ei tiedetä, mutta se on osa pidempää viraston kuvaamaa 15-minuuttista dokumenttia. Filmissä näytetään, miten eläimiä, kuten majavia ja piisameja, siirrettiin uusille alueille, koska niitä oli liikaa niiden alkuperäisillä elinalueilla. Kertojan ääni selostaa tapahtumia.

Filmi oli vuosia kadoksissa, koska se oli arkistoitu väärällä nimellä. Historioitsija Sharon Clark löysi filmin vastikään ja Idahon historiallinen seura restauroi sen sekä latasi videon YouTube-sivustolle.

Lähde: Harvinainen filmi 1950-luvulta näyttää, miten majavia siirrettiin laskuvarjoilla | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.