Unkarilainen paprikakana, paprikás csirke

Unkarilainen paprikakana

Ainekset

n. 1 kg maustamatonta broilerin fileetä (voi käyttää myös possua tai nautaa)
1 iso sipuli
öljyä kuullottamiseen
2-3 tl paprikajauhetta
3 rkl paprikatahnaa

kuumaa vettä
suolaa
(kermaviiliä)

Valmistaminen

Leikkaa broileri isohkoiksi paloiksi.
Silppua sipuli.
Kuullota sipulia öljyssä.
Lisää joukkoon lihapalat ja ruskista niitäkin hellästi.
Lisää suolaa, paprikajauhe ja -tahna.

Jos paprikatahnaa ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös paprikajauheella, maku on vain miedompi.

Kypsennä miedolla lämmöllä

Lisää kuumaa vettä sen verran, että lihat peittyvät.
Kypsennä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia.
Jos käytät possua tai nautaa, kypsentämiseen pitää varata vähintään kaksi tuntia.

Ruokaan muodostuu kaunis, syvä väri, joka houkuttaa syömään.
Jos tarjoat paprikakanaa pastan kanssa, mukaan voi lisätä kermaviiliä. Se lisätään vasta lopuksi, jotta se ei juoksetu.

Tarjoa pastan kanssa.

Voit valmistaa lisäkkeeksi myös kesäkurpitsatagliatelleja.
Leikkaa juustohöylällä kesäkurpitsasta nauhoja, jotka kypsennetään paistamalla ne öljyssä.
Maustetaan suolalla ja pippurilla.

Paprikakanan kanssa unkarilaiset voivat syödä myös perunoita, riisiä tai galuskaa eli tietyn tyyppisiä mykyjä, jotka valmistetaan vehnäjauhoista ja munista.

Unkarilainen paprikakana, paprikás csirke – Liharuuat – Ruokaohjeet, reseptit – Keskisuomalainen.

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s