Tutkimus löysi hälyttävän yhteyden ibuprofeenin ja sydänkohtausten välillä – ”Kenenkään ei pitäisi ottaa yli 1200 mg päivässä”

Laajamittaisen tanskalaistutkimuksen mukaan tulehduskipulääkkeet nostavat sydänkohtauksen riskiä pahimmillaan jopa 51 prosentilla.

Kööpenhaminan yliopistollisen sairaalan tutkimuksessa tutkittiin sydänkohtauksien ja tulehduskipulääkkeiden välistä yhteyttä. Tutkimusjakso oli kymmenen vuoden mittainen ja se käsitti kaikkiaan lähes 30 000 potilasta.

Tutkijat käyttivät hyväkseen Tanskan kansallista sydämenpysähdystietokantaa ja tanskalaisten apteekkien myöntämiä tulehduskipulääkereseptejä.

28 947 sydänkohtauspotilaasta kaikkiaan 3 300 oli hoidettu tulehduskipulääkkeillä kuukautta sydänkohtausta edeltävänä ajanjaksona. Yleisimmin käytettyjä tulehduskipulääkkeitä olivat lääkkeet, joiden vaikuttava aine on ibuprofeeni ja rofekoksibi.

Tutkijoiden mukaan ibuprofeeni nosti sydänkohtauksen riskiä 31 prosentilla. Suurin riski oli diklofenaakkia käyttäneillä – se nostaa sydänkohtausriskiä peräti 51 prosentilla.

Lähde: Tutkimus löysi hälyttävän yhteyden ibuprofeenin ja sydänkohtausten välillä – ”Kenenkään ei pitäisi ottaa yli 1200 mg päivässä” – Tekniikanmaailma.fi

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.