Riistalle kunniaa ruokapöydässä

Riista vaatii arvoisensa kohtelun. Se valmistetaan huolella ja tarjotaan kauniisti.

”Riistalihan käsittelyssä on tärkeää säilyttää riistan oma maku. En lähtisi esimerkiksi marinoimaan ja siten poistamaan ominaismakua”, Kyllönen selventää.

Riistan kanssa pärjää vähillä mausteilla; suola ja pippuri riittävät Kyllösen mielestä hyvin.

Kaikki mureat ruhonosat eli paistit ja fileet Kyllönen kypsentää mieluiten roseeksi eli mediumiksi matalassa lämmössä.

”Suurin virhe on paistaa liha kuivaksi, esimerkiksi hirven sisäpaisti yhtä kypsäksi kuin porsaan kinkku. Linnun rintafileet jätetään ehdottomasti roseeksi, eikä kypsäksi paistaminen ole tarpeellista.”

”Jos sukeltajasorsan tai metsäkanalinnun rintafileen paistaa kuivan kypsäksi, siihen tulee helposti maksamainen maku eikä se ole hyvä.”

Riistan hitaammin kypsyvät osat kannattaa hauduttaa kypsiksi padassa.

Sisäelimiäkin voi käyttää, paitsi aikuisen hirven maksaa, jossa voi olla liikaa raskasmetalleja.

Lähde: Riistalle kunniaa ruokapöydässä – Maaseudun Tulevaisuus

Kategoria(t): Riistanhoito. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s