Näin valmistelet retkiruuan

Retkitunnelmaan tempautuu aivan eri tavalla, kun mukana on eväät.

Jos retkieväiden suunnitteluun ja valmisteluun viitsii käyttää hieman aikaa ja energiaa, voi pieniinkin retkiin saada mukavaa vaihtelua ja juhlan tuntua.

Ruoka on hyvä suunnitella retkellä liikutun matkan ja retkellä vietetyn ajan mukaan. Lyhyet päiväretket antavat anteeksi painavan repun, joten mukaan voi ottaa melkeinpä mitä tahansa.

Pidemmillä reissuilla on kiinnitettävä huomiota ruuan painoon ja säilyvyyteen.

Tulilla vietetty eväshetki voi olla iso osa retkeä, eikä vain välttämätön paha, pikainen tankkaustauko. Ruuan valmistaminen on jo ohjelmanumero itsessään ja sitä voi jalostaa vaikkapa etsimällä lisää raaka-aineita luonnossa liikkuessaan.

Jos esimerkiksi mukana on kotona tehty lettutaikina ja pannu, voi matkalta kerätä marjoja, sieniä tai villiyrttejä räiskäleiden kyytipojaksi. Lettupannulla paistuvat myös herkulliset köyhät ritarit tai ruokaisat toastit.

Jos haluaa päästä helpolla, voi vaikka edellispäivän risoton jämät ottaa mukaan, se maistuu tulilla paistettuna aivan eri ruualta!

Lähde: Näin valmistelet retkiruuan | Metsien kätkemä | Luonto | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s