Lentokentän turvatarkastus: Ihmiset unohtavat jopa haulikon patruunoita laukkuun – Räjähdejäämät tutkitaan

Lentokentän turvamääräyksiin kannattaa suhtautua vakavuudella, sillä esimerkiksi vahingossa käsimatkatavaroideen joukkoon unohtunut metsästyspatruuna johtaa aina poliisin kutsumiseen paikalle.

Asian selvittäminen voi viedä aikaa ja pahimmassa tapauksessa myöhästyttää lennolta. Tyypillisimmin läpivalaisussa paljastuva kielletty esine on pieni linkkuveitsi tai sakset.

Joskus turvatarkastuksessa tulee vastaan myös metsästysreissulta laukkuun jäänyt patruuna. Näissä tapauksissa poliisi kutsutaan paikalle selvittämään ja tekemään päätökset jatkotoimenpiteistä.

Syy patruunoiden löytymiseen on usein yksinkertainen unohdus metsästysreissulta, kertoo Pekkanen.

Pekkanen lisää, että Finavian sivuilta löytyy erikseen ohjeet esimerkiksi metsästäjille, vaeltajille ja hiihtäjille.

Jokaiselle lentomatkustajalle tuttua on laukkujen läpivalaisu ja metallinilmaisinportista läpi käveleminen.

Metallinilmaisinportti ja läpivalaisulaite on ohjelmoitu hälyttämään  myös satunnaisesti. Satunnaistarkastukseen voi siis päätyä kuka tahansa, mutta sitä ei kannata pelästyä.

Räjähdejäämät tutkitaan

Pekkasen mukaan satunnaistarkastuksissa käytetään hyödyksi räjähdysainejäämäilmaisinta.

Tällöin turvatarkastaja ottaa pyyhkäisynäytteen asiakkaasta ja/tai tämän käsimatkatavaroista. Myös tämä laite on tuonut sujuvuutta tarkastamiseen. Lisäksi käytössä myös nesteanalysaattoreita, joita käytetään nesteiden satunnaistarkastuksissa, lisää Pekkanen.

Pekkasen mukaan matkustajien ei tarvitse pelätä turvallisuutensa puolesta.

Täältä voi huoletta lähteä matkalle. Asiakkaiden ei tarvitse murehtia turvallisuudesta, sillä me varmistamme, että lentäminen on turvallista nyt ja jatkossa, vakuuttaa Pekkanen.

Lähde: Lentokentän turvatarkastus: Ihmiset unohtavat jopa haulikon patruunoita laukkuun – räjähdetarkistus pistokokeilla – Kotimaa – Uutiset – MTV.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.