Keskiajalta on peräisin hernekeitto – Maistuisiko hapansilakka tai oravakukko? | Puheen Iltapäivä

Keskiajalla ajateltiin, että ruoka on myös lääkettä. Näin kertoo Satu Hovi, joka on kirjoittanut kirjan Keskiajan maut.

Keskiajan alussa ruokaa säilöttiin hapattamalla ja kuivaamalla, mutta myöhemmin keskiajalla suola yleistyi ja samalla mausteiden käyttö lisääntyi.

Satu Hovi kannustaakin meitä säilyttämään perinteitä, vaikka ruoan hitaaseen kypsyttämiseen tarvittavia puuhelloja ihmisillä ei enää juuri olekaan. Keskiajalta ovat peräisin esimerkiksi hernekeitto, lammaskaali, hapatetut leivät ja piirakat.

Satu Hovi ja Keskiajan maut -kirjan valokuvaaja Katri Niemi ovat Tiina Lundbergin ja Jere Pehkosen vieraina.

Lähde: Maistuisiko hapansilakka tai oravakukko? | Puheen Iltapäivä | Radio | Areena | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s