Metsästys voi olla elämäntapa tai karata kilpavarusteluksi – Perushankintoihin menee 500–2000 euroa

Metsästys on harrastus, jonka välineisiin voi upota tuhansia euroja. Siihen käytettävä raha vaihtelee suuresti harrastajien kesken. Samoin vaihtelee asenne varusteiden haalimiseen ja niillä ylpeilyyn.

Metsästys alkoi viime viikolla, mutta metsästysvarusteissa kauppa käy jo lumien sulaessa.

Taloustilanne hillitsee jonkin verran kilpavarustelua, mutta edelleen viritellään varusteet kuntoon, Tornion Intersport Mäkimaan myyjä Pauli Telkkälä kertoo.

Pyydettäviä lajeja on monia ja siksi varusteitakin on monenlaisia. Eri lajien metsästyskaudet näkyvät kaupoissa eri varusteiden menekkinä.

Sorsastuskausi alkoi viime viikolla, kyllä sorsan metsästäjät erottuvat hirvimiehistä. Sorsia pyydetään haulikolla ja hirviä kiväärillä, Telkkälä sanoo.

Telkkälä itsekin harrastaa metsästystä ja hänen mielestään jahtiin ei tarvitse paljoa varusteita. Luettelossa mainitaan jahtiasu, ase patruunoineen sekä asianomaiset luvat.

Perushankintoihin menee 500–2000 euroa. Sillä kyllä saa kaiken tarvittavan, mutta saa tähän hommaan helposti uppoamaan kymppitonnikin, myyjä avaa.

Usein kaikkia varusteita ei osteta samalla kertaa, vaan siihen voi mennä useampikin vuosi.

Varusteita kyllä vertaillaan. Jahtipäivän jälkeen se on se suurin keskustelun aihe. Vähän niin kuin autoharrastajatkin, kaikki kehuvat omiaan, Telkkälä naurahtaa.

Mielestäni oikeat metsästäjät eivät hifistele varusteilla. Yleensä sellaiset ihmiset, jotka näin tekevät käyvät metsällä kerran vuodessa. He saattavat leuhkia varustuksella, mutteivät juuri käytä niitä mihinkään, hän sanoo.

Metsästys voi olla elämäntapa tai karata kilpavarusteluksi | Yle Uutiset | yle.fi.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.