Majavia voi metsästää huhtikuun loppuun

Kanadanmajavaa voi metsästää maanomistajan tai metsästysoikeuden haltijan luvalla. Euroopanmajavan metsästäminen vaatii Suomen riistakeskuksen myöntämän pyyntiluvan.

Majavan metsästys alkaa vuosittain 20. elokuuta ja jatkuu huhtikuun loppuun saakka.

Alkuperäislajiksi luokitellun euroopanmajavan levinneisyysalue käsittää Satakunnan, Pirkanmaan länsiosia sekä Etelä- ja Rannikko-Pohjanmaan eteläosia. Lisäksi Länsi-Lappiin on ilmeisesti vaeltanut euroopanmajavia Ruotsin puolelta.

Itä- ja Keski-Suomessa ahertaa vastaavasti vieraslajiksi luokiteltu Amerikan-serkku eli kanadanmajava. Tiheimmillään kanadanmajavia on Savossa ja Pohjois-Karjalassa, mutta levinneisyys ulottuu laikuittain jo Hämeeseen asti.

Padon purkamiseen maanomistajan lupa.

Majavapadosta tulee ilmoittaa maanomistajalle tai paikalliselle metsästysseuralle, jotta vedennoston hyödyt ja haitat pystytään arvioimaan.

Asuttuun pesään liittyvän padon tai muun rakennelman saa vahinkojen estämiseksi purkaa maanomistajan luvalla seuraavina ajanjaksoina:

1) 15.6.–15.9. Lapin maakunnassa
2) 15.6.–30.9. Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa
3) 15.6.–15.10. Pohjanmaan, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjois- ja Etelä-Savon sekä Pohjois-Karjalan maakunnissa
4) 15.6.–31.10. muualla Suomessa.

Muuna aikana asuttua pesää, siihen liittyvää patoa tai muuta majavan rakennelmaa ei saa rikkoa.

Majavia voi metsästää huhtikuun loppuun – Maaseudun Tulevaisuus.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.