Lieksassa petoja asutusten liepeillä – karhujen takia myönnetyt petokyydit loppuivat susikyydit alkoivat

Kun Rantalan koulun oppilaille karhujen takia myönnetyt petokyydit loppuivat karhujen mentyä talviunille, alkoivat susikyydit Lieksan pohjoispuolella.

Viime torstaista lähtien kahden perheen lapsille on alueella Jamali-Kylänlahti-Ruosma-Koriseva järjestetty petokyydit susien vuoksi.

Koko ajan lähemmäksi keskustaa ovat tulleet ja turhan lähellä asutusta liikkuvat sillä alueella. Lumien tultua tilanne eskaloitui, kun jäljet ovat näkyvissä, vahvistaa petokyydit pohjoisten koulujen aluerehtori Matti Päiväpuro.

Lieksan riistanhoitoydistyksen toiminnanohjaaja Matti Törrönen kertoo, että havaintojen mukaan Lieksan pohjoispuolella liikkuu ainakin kaksi laumaa. Toisessa on neljä ja toisessa viisi sutta.

Ne laumat on nähty samaan kellonaikaan eri paikoissa, joten on varmaa, että kyseessä on kaksi eri laumaa, Törrönen sanoo.

Laumojen lisäksi liikkeellä on myös yksittäisiä susia. Niiden määrästä ei ole tarkkaa lukua, mutta Vuonislahden pohjoispuolella on ainakin yksi yksin liikkuva susi kierrellyt pihoja. Sen lisäksi Vuonislahden tietämillä on liikuskellut kolme suden lauma.

Viekin laumoissa on havaintojen mukaan myös pantasusia, mutta pannat ovat mykkinä, Törrönen harmittelee.

Lähde: Susia asutusten liepeillä, petokyydit alkoivat – Lieksan Lehti

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.