Kokkiopiskelijat kokeilivat yhä harvemman taitamaa hirvenlihan leikkuuta

Lihankäsittelyssä korostuu, että liha ratkotaan kalvoja pitkin oikeasta kohdasta ruhoa.

Hirvenlihan käsittely on taito, jonka harva osaa tai haluaa opetella

Kajaanin riistanhoitoyhdistys järjesti torstaina Kainuun ammattiopiston kokkiopiskelijoille hirven paloittelupäivän.

Lihanleikkaaja Esko Puumalainen harmittelee, kun halukkaita hirvenlihan käsittelijöitä ei ole.

Kyllä tätä taitoa pitäisi saada vietyä eteenpäin, kun vain olisi harjoittelijoita. Ei ole näkynyt tosissaan halukkaita, jotka ryhtyisivät tähän hommaa, jota ei edes yhtenä syksynä opi.

Puumalainen kehottaa ensimmäisenä ottamaan hirveltä lavan irti.

Käsiteltävä liha kannattaa myös puhdistaa mahdollisimman hyvin

Ettei kotona tarvitse enää toista päivää uhrata siihen puhdistukseen.

Kokenut lihanleikkaaja pitää merkittävänä, että alkuun liha ratkotaan kalvoja pitkin oikeista kohdin. On tärkeää, että ainakin fileet ja paistit saadaan ehjänä pakkaseen.

Ruhon pehmeiksi menneistä osista saa jauhelihaa, Puumalainen muistuttaa.

Kainuun ammattiopiston opiskelija Jonni Härkösen ukki metsästää. Härkönen on käsitellyt hirvenlihaa aikaisemminkin, toisin kun Petra Oikarinen.

Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta, naurahtaa Oikarinen.

Lähde: Kainuun ammattiopiston kokkiopiskelijat kokeilivat yhä harvemman taitamaa hirvenlihan leikkuuta – ”Tämä on ensimmäinen ja viimeinen kerta” | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s