Hämähäkin seitin monet mahdollisuudet – seittilangasta viulunkielet

Japanissa materiaalikemisti Shigeyoshi Osaki punoi seittilangasta viulunkielet. Osaki on tutkinut seittiä kymmeniä vuosia ja kertoi että kielet soivat hyvin ja niistä lähtee teräs – ja nailonkieliin verrattuna uniikki ääni.

Hollannissa seittitutkijat osallistuivat taideprojektiin, jossa yritettiin tehdä luodinkestävää ihoa. Edes pienoiskiväärin luoti ei läpäissyt hämähäkinseitillä päällystettyä ihonäytettä. Taideprojekti toi hyvin esille seitin mahdollisuudet.

Myös lääketiede on seitistä kiinnostunut. Seitistä on jo tehty esimerkiksi kirurgisia ompeleita ja materiaalia on kehitetty synteettisen hermokudoksen rakentamiseen.

Kiinalaistutkijat ovat osoittaneet myös että seitti on kupariakin parempi lämmönjohde, mikä on poikkeuksellista koska kyseessä on orgaaninen materiaali.

Daily Mail uutisoi viime vuonna Japanilaisesta yrityksestä nimeltä Spiber, joka on onnistunut luomaan hämähäkinseittiä vastaavaa materiaalia synteettisesti.

Verkot eivät ole hämähäkkien käytössä kovin pitkäikäisiä. Kosteus turmelee melko nopeasti niiden tahmeuden, joka on niiden tärkein ominaisuus saalistuksessa. Monet hämähäkit kutovatkin uuden verkon joka päivä.

Useat hämähäkki lajit syövät vanhan verkkonsa, koska se saa siitä runsaasti välttämättömia aminohappoja uuden verkon tekemiseen.

Luova – Hämähäkin ihmeseitti.

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.