Etelä-Koreassa joki muuttui punaiseksi sikojen verestä ASF afrikkalaisen sikaruton torjumiseksi

Etelä-Korean viranomaiset ovat teurastaneet 47 000 sikaa saadakseen rajoitettua Afrikan sikakuume-epidemian leviämistä maassa.

BBC:n mukaan rankkasateet saivat sikojen hautaamispaikan tulvimaan, jolloin teurastettujen eläimien verta pääsi valumaan Imjinin sivujoelle.

Afrikan sikakuume on äärimmäisen tarttuva tauti, johon ei ole parannuskeinoa. Lähes kaikki sairastuneet eläimet kuolevat. Tauti ei ole vaarallinen ihmiselle.

Paikalliset viranomaiset torjuivat monien esittämän huolen siitä, että joessa virtaava veri levittäisi Afrikan sikakuumetta muihin alueen eläimiin.

Viranomaisten mukaan sikojen ruhot oli puhdistettu taudinaiheuttajista ennen kuin ne oli haudattu. Lisäksi viranomaiset kertoivat ryhtyneensä välittömiin hätätoimiin, jotta joki ei saastuisi enää tästä enempää.

Eläinten hävittämispaikalle oli jätetty useita ruhoja kontteihin viikonloppuna. Ruhojen hautaaminen maahan viivästyi, koska teurasjätteen hautaamiseen käytettyjen muovisten säiliöiden tuotannossa oli ollut ongelmia.

Afrikan sikakuumetta on havaittu Etelä-Koreassa vasta hiljattain

On arveltu, että tauti on saapunut maahan syksyllä Pohjois-Koreasta viilisikojen mukana, jotka ovat onnistuneet ylittämään Pohjois- ja Etelä-Korean välisen, tiukasti vartioidun demilitarisoidun rajavyöhykkeen.

Afrikan sikakuume on levinnyt useisiin Aasian maihin, kuten Kiinaan, Vietnamiin ja Filippiineille. Yksin Kiinassa on teurastettu 1,2 miljoonaan sikaa epidemian taltuttamiseksi.

Lähde: Twitter-kuva: Joki Etelä-Koreassa muuttui punaiseksi verestä sikojen joukkohävityspaikan tulvittua | Yle Uutiset | yle.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.