Susipolitiikasta voi keskustella myös hyvässä hengessä – metsästäjien edustajat kiittelevät hyvää ilmapiiriä

Susikannan hoitosuunnitelman päivityksessä jokin asia meni hyvin, koska sekä metsästäjien että luonnonsuojelijoiden edustajat kiittelevät hyvää ilmapiiriä valmistelun aikana.

Sudella on erityisasema suomalaisessa luontokeskustelussa

Sen avulla saa aikaan kiivaan väittelyn osallistujien taustasta riippumatta. Vuorovaikutus ei useinkaan kuvaa kovin hyvin sananvaihdon luonnetta.

Se ei kuitenkaan ole koko kuva.

Kun Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Heli Siitari ja Suomen luonnonsuojeluliiton viestintäpäällikkö Matti Nieminen keskustelivat Ylen Ykkösaamussa (6.11.) tuoreesta Suomen susikannan hoitosuunnitelmasta, kummankin viesti oli, että suunnitelman valmistelun aikana asioista puhuttiin hyvässä hengessä.

Hoitosuunnitelman päivitys tehtiinkin poikkeuksellisen laajapohjaisesti. Hanke alkoi jo viime vuoden syksyllä, ja valmistelu- ja ohjausryhmässä oli laaja edustus.

Viime keväänä kuultiin myös maakunnallisia riistaneuvostoja

Hoitosuunnitelmaan tuli kymmeniä lausuntoja. Lausunnot pyrittiin ottamaan huomioon, ennen kuin maa- ja metsätalousministeriö lopulta vahvisti suunnitelman.

Vaikka valtion toimintaa kuvataan usein byrokraattiseksi, monipuolinen ja eri osapuolet mukaan ottava valmistelu on tärkeää asiassa, jossa on paljon ristiriitaisia näkemyksiä.

Tästä prosessista tehdään vielä perusteellinen arvio, koska siitä voi olla opiksi otettavaa muillekin.

Lähde: Susipolitiikasta voi keskustella myös hyvässä hengessä – Pääkirjoitus | HS.fi

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.