Imatralalla noin neljäntoista villisian letkan, joka kipitti yön selässä Meltolantien yli – lähellä rajaa tämä ei ole poikkeuksellista

Karttunen havaitsi noin neljäntoista villisian lauman, joka jolkotteli Imatrankosken ala-asteen suunnalta voimalinjaa pitkin. Havainnon hän teki puolenyön aikaan omalta pihaltaan.

Aika lähelle tulivat. Pari ensimmäistä olivat todella isoja, hieman yllätti moinen lauma. Hienosti hölkkäsivät jonomuodostelmassa.

Karttunen ei ole aikaisemmin nähnyt villisikoja luonnossa. Epäilyjä alueella vierailevista kärsäpäistä on kuitenkin ollut.

Aikaisemmin ollaan epäilty, että joku villisika pyörii alueella, koska makuupaikkoja on näkynyt heinikossa ja tonkimisjälkiä pihalla. Ei uskottu, että niitä on ihan tuollainen lauma.

Imatran ja Ruokolahden riistanhoitoyhdistys ei kerää havaintotietoja tai ylläpidä seurantajärjestelmää villisikakannasta, sanoo toiminnanjohtaja Hannu Kurki.

Riista-sivuston alueellisten saalismäärien mukaan Ruokolahden ja Imatran riistanhoitoyhdistyksen luku koko vuodelle on 53.

Neljäntoista yksilön lauma ei Kurjen mukaan ole poikkeuksellisen kokoinen. Hän arvelee niiden olevan läpikulkumatkalla.

Kun ollaan lähellä rajaa, ei tämä poikkeuksellista ole. Ruuan perässä kulkevat ja jos sitä ei puutarhoista löydy, tuskin ne kovin kauan viihtyvät.

Lähde: Imatralainen Sami Karttunen kohtasi noin neljäntoista villisian letkan, joka kipitti yön selässä Meltolantien yli: katso video! – Etelä-Saimaa

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.