Metsästys on yhä enemmän myös naisten harrastus – n. 20 000 naista harrastaa metsästystä | Suomen riistakeskus

Naisten tuleminen mukaan metsästysharrastukseen näkyy siinä, että eniten metsästäviä naisia koko maassa on nyt ikäryhmässä 45–49-vuotiaat.

20 000 naista harrastaa metsästystä

Metsästäviä miehiä on eniten 55–59-vuotiaiden ikäryhmässä.

Metsästys on silti kaikenikäisten harrastus, sillä nuorimmat metsästäjät ovat alle 10-vuotiaita ja vanhimmat yli 90-vuotiaita.

Metsästäjätutkinnon suorittamiselle ei ole ikärajaa.

Itsenäisesti aseen kanssa saa metsästää 15 vuotta täyttänyt henkilö, jolla on metsästysaseeseen rinnakkaislupa.

Tätä nuoremmat voivat harrastaa esimerkiksi loukkupyyntiä. Tämän lisäksi he voivat käyttää asetta ampumaharjoittelussa sekä metsästyksessä täysi-ikäisen metsästäjän välittömässä valvonnassa.

Metsästäjärekisterissä on kaikkiaan lähes 400 000 metsästyksen harrastajaa, joista kaikki eivät kuitenkaan lunasta metsästyskorttiaan joka vuosi. Riistanhoitomaksun maksamisessa voi pitää taukoa, jos ei aio metsästää kauden aikana.

Oikeus kortin lunastamiseen säilyy tutkinnon suorittamisen jälkeen, jos maksaa maksunsa vähintään joka viides vuosi. Noin 70 000 metsästäjää jättää vuosittain riistanhoitomaksunsa lepäämään.

Metsästäjien aktiivisuus vaihtelee huomattavasti.

Metsästyksen suurkuluttajajoukko on arvioitu noin 50 000 henkilön suuruiseksi. Aktiivisina ja osaavina he saavat valtaosan koko maan vuotuisesta riistasaaliista. He myös vetävät johtotehtävissä tai erilaisissa toimissa maamme 4 700 metsästysseuraa tai metsästysseuruetta ja kolmeasataa riistanhoitoyhdistystä.

Metsästäjien enemmistö, noin 160 000 harrastajaa, metsästää vuoden aikana yhdestä metsästyspäivästä muutamaan kymmeneen.

Metsästys on yhä enemmän myös naisten harrastus | Suomen riistakeskus.

Blogeja: Metsänneito – Naisellinen blogi metsästyksestä

Pohjois-Karjalan Jahtinaiset ry
Sanni from the North

Tallenna

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.