Metsästäjää kohtasi hirvipassissa uskomaton tilanne susien kanssa Juuan ja Polvijärven rajalla – koirat saatiin pois metsästä ilman vahinkoja

Yksittäiset susihavainnot ovat arkipäiväistyneet Pohjois-Karjalassa. Polvijärveläisille riistanhoitotyöstä tuttu Veikko Sorsa kohtasi kuitenkin harvinaisen näyn hirvenmetsästyksen yhteydessä lauantaiaamuna Miihkalissa Juuan puolella, lähellä Polvijärven rajalla.

Sorsa istui hirvitornissa passissa, kun hän havaitsi tiellä kolme hahmoa vajaan sadan metrin päässä.

Ensiksi hän uskoi tiellä olevan villisikoja, mutta hetken päästä näky tarkentui ja paikalla olikin kolme sutta. Sorsan arvion mukaan kyse oli tämän vuotisista pennuista.

Rauhallisesti tiellä olleet eläimet eivät ilmeisesti havainneet metsästäjää ja pian vielä lähempää tielle nousi noin 50 metrin päästä vielä kaksi sutta, joista toinen oli ilmeisesti lauman alfanaaras. Yhteensä Sorsa näki viisi sutta.

Sorsa kertoo, että lähimpänä ollut naaras katsoi myös häneen päin, mutta tuskin havaitsi häntä tornista. Koko lauma jatkoi matkaansa rauhallisesti metsään Juuan suuntaan koilliseen.

Muun muassa suurpetovirka-aputehtäviä hoitaneelle Veikko Sorsalle useamman suden lauman kohtaaminen oli ensimmäinen laatuaan.

Hän ilmoitti nopeasti lähellä oleville hirvenmetsästäjille ja naapuriseuralle susihavainnosta ja koirat saatiin pois metsästä ilman vahinkoja.

Lauman seuraavat liikkeet jäivät hämärän peittoon, sillä juuri susien kulkusuunnassa olleet muut metsästäjät eivät niitä enää havainneet.

Sorsan havaitsemassa laumassa kysymys on mahdollisesti myös Maarianvaarassa havaitusta kuuden eläimen laumasta, jossa on havaintojen mukaan kaksi aikuista sutta ja neljä nuorempaa pentua.

Polvijärvellä on tältä syksyä havaintoja useammasta sudesta myös Horsmanahosta sekä Ruvaslahdelta.

Näissä havainnoissa susien lukumäärä viittaa kyseen olevan eri susista.

Lähde: Metsästäjää kohtasi uskomaton tilanne susien kanssa Polvijärven rajalla – Outokummun Seutu

Kategoria(t): Riistanhoito Avainsana(t): , , , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.